Žene su se izjasnile: Ovo je profil idealnog muškarca

92

Žene su se napokon izjasnile – savršen muškarac treba da ima smisao za humor Britanca, da bude romantičan kao Francuz i da se oblači kao Italijan.

suit-and-girl

Anketa Match.com je pokazala kako bi, po zamisli nekoliko hiljada korisnica ovog sajta za upoznavanje, trebalo da izgleda profil savršenog muškarca.

Od ispitanica je traženo da svaku poželjnu karakteristiku koju navedu ilustruju osobinom koja je karakteristična za pojedine nacionalnosti u Evropi.

Tako smo saznali da idealan muškarac treba da bude duhovit kao na primer Britanac, romantičan kao Francuz, a vatren kao Španac.

Sa novcem bi trebalo da bude spretan kao Nemac, a zdrav kao Šveđanin.

I na kraju, izgled. Trebalo bi, rekle su dame, da se oblači kao Italijan.

Neka ranija istraživanja su pokazala da žene, logično, ne očekuju od muškarca isto kada imaju 20, 30 ili više godina.

Tako one uzrasta od 18. do 24. godine, žele da se dobro zabave i zato im je najbitnije da muškarac bude duhovit i “uvek za akciju”. Da imaju isti muzički ukus, da čitaju iste knjige, vole slične filmove.

One od 25. do 34. godine, prednost daju muškarcima koji su ambiciozni i vredno rade na svojoj karijeri, dok je ženama između 35. i 44. godine bitno da je muškarac stariji od njih i to najmanje pet godina.

Mlađe muškarce traže kada napune 45 godina, a dame preko 55 godina starosti žele “seksualno kompatibilnog” gospodina.

“Sasvim je prirodno da nam se, kako sazrevamo, ‘seksualni ukus’ menja”, kaže klinički psiholog dr Sesilija Feliče.

“Dok su mlađe, žene traže ‘genetski dobar materijal, ali kako vreme prolazi, tako su ovi ‘površni atributi’ manje važni. Tako mlade devojke žele da se prave važne, da ‘šetaju’ momke koji će se dopasti i njihovim prijateljicama. One preko 25 godina počinju da gledaju dugoročno, ali i dalje mogu da ‘padnu’ na lepotu i šarm”, kaže doktorka.

Ona je objasnila i zašto žene između 35. i 44. godine starosti vole starije muškarce – zato što su to godine kada želimo sigurnost koju donosi iskustvo. Takođe, stariji muškarci mogu biti i materijalno stabilni, ostvareni u svojim poslovima, tako da im je preostalo još samo da uživaju pored svoje partnerke na primer.

Ukoliko takvog muškarca nisu pronašle do svoje 45. godine, žene će, pokazalo je istraživanje, početi da razmišljaju o mlađim muškarcima.

“U tim godinama žene su pune samopouzdanja, agresivnije su, spremne da eksperimentišu i preuzmu rizik. Ne stide se da traže strast. Kada pređu 54. godinu uzbuđuje ih inteligencija, humor i zajedničke vrednosti, ali i dobar seks”, kaže dr Sesilija Feliče.

Izvor: Mondo.rs

Sviđa mi se (No Ratings Yet)

Loading ... Loading …