Вучић: Поносан на набавку респиратора, подаци кад се заврши процес набавке

БЕОГРАД, 23. априла (Тањуг) – Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је веома поносан на посао државе у процесу набавке респиратора, а податке о томе колико је набављено и по којој цени држава ће, каже, објавити када процес набавке буде завршен.

“Захвалан сам свим људима у тиму који су били ангажовани на томе, ми смо набавком респиратора решили много тога за нашу будућност, у питању су стотине и стотине респиратора, а сад када главни талас епидемије прође доћи ће и они који су обећани”, рекао је Вучић.

Готово ниједна земља пропорционално броју својих становника није, каже, тако велики и добар посао није урадила.

Он је захвалио и свим појединцима који су дали свој допринос у набавци респиратора за своју земљу, међу којима су, каже Новак Ðоковић, Владимир Штимац, Марина Маљковић и многи други “добри људи” који су се преко својих веза трудили да пронађу респираторе.

“То је велика ствар и тако то радите када вам је држава угрожена и зато им много хвала на свему”, поручио је председник.

Он је упитан и да ли очекује да ће се они који му јавно прете смрћу бити санкционисани, с обзиром да је једна особа у иностранству због тога ухапшена, Вучић је одговорио да га то не занима и да је то нешто на шта не би требало посебно да се осврће, као и да је то посао за надлежне службе.

комплетан текст