Грађани ће о новим мерама бити обавештени на време

БЕОГРАД, 13. априла (Тањуг) – Грађани ће о евентуалном продужавању полицијског часа уочи предстојећег викенда и Ускрса бити обавештени на време, као што су и о досадашњим мерама били информисани, изјавио је данас покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић.

Он је тако одговорио на питање медија да ли ће грађани најкасније дан или два унапред бити обавештени о евентуалном увођењу дужег полицијског часа.

“Ми смо и до сада о мерама које смо уводили на време информисали грађане дајући им могућност да се за такве мере припреме, и тако ћемо и даље поступати”, рекао је Гојковић.

Према његовим речима, епидемилошка ситуација у нашој земљи анализира се из сата у сат, те ће на основу тих анализа струка одлучити да ли је потребно увести рестриктивније мере.

Одговарајући на питање о томе да се грађанима старијим од 65 омогући шетња током трајања полицијског часа који важи за све грађане, Гојковић је одговорио да о томе одлучује струка, напомињући да је струка управо исказала висок степен забринутости за најстарије суграђане.

“Они су нам највише на памети, највише водимо рачуна и бринемо о њима, зато морамо да схватимо да мере које Влада Србије спроводи нису беспотребне, већ су донете да се спасу животи свих наших грађана”, рекао је Гојковић.

Апеловао је на све грађане да строго воде рачуна о мерама везаним за социјално дистанцирање, додајући да је социјално дистанцирање “кључ свега”.

Истакао је да је вероватно сада родбина око 140 оболелих старијих суграђана у геронтолошком центру у Нишу схвата шта су урадили својим најмилијима инсистирајући да их посете.

“Један део њих дошао је из иностранстава и на тај начин угрозио безбедност својих најмилијих и великог броја других људи смештених у том геронтолошком центру”, указао је Гојковић.

комплетан текст