Кисић о Васкрсу- струка јасна,свако окупљање ризик

БЕОГРАД, 14. априла (Тањуг) – Став струке по питању кретања за Васкрс је једногласан и потпуно јасан – било какво окупљање и понашање које ће да повећа ризик за наставак инфекције је нешто што је висок ризик за генерално здравље популације, поручила је епидемиолог Дарија Кисић Тепавчевић.

“Ту немамо никаквих компромиса. Стручно медицинско мишљење засновано на доказима је врло јасно”, рекла је Кисић одговарајући на питање медија.

Она је истакла да су свака недеља и сваки дан кључни, све до момента када укупан број новооткривених случајева континуирано буде – нула.

У складу са тим треба и да се понашамо, нагласила је Кисић.

“Васкрс је најрадоснији хришћански празник и сви му се увек радујемо. Ове године је специфична ситуација и изгледа да нам никада више вере, воље и снаге није потребно да се понашамо у складу са тим да сачувамо себе и најближе”, истакла је она.

Кисић је додала да је много вере и снаге сада потребно да се колективно понашамо онако како је најбоље за нас и наше најмилије.

Др Срђа Јанковић додао је да “није теолог, али да не зна шта је више хришћански него штитити ближњег свог од потенцијалне смрти и болести”.

комплетан текст