Лончар: Размишљамо о “дану после”, али са тим кад буде време

БЕОГРАД, 24. марта (Тањуг) – Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас да надлежни, као одговорни људи, размишљају о “дану после короне”, али да није реално да се већ сада излази са проценама о штети, када још нема података ни о самом вирусу, а нарочито колико ће ово стање да потраје.

“Наравно да као одговорни људи размишљамо о ”дану после”. Мој приоритет је здравствени систем, замолио сам људе да покушамо да сачувамо нас здравствеби систем, јер други немамо. Да не будемо неодговорни према нашој деци, да их не оставимо без здравственог система у Србији. Ако га сад бацимо на колена, биће тешко да га опоравимо и средимо”, рекао је Лончар на питање када се могу очекивати конкретни подаци о штети после короне.

Када је реч о другим проценама штете, каже да су многи изашли са тим, али је упитао да ли је реално и озбиљно давати процене губитака, када нема ни довољно података о самом вирусу, малтене ни како се преноси, а тек колико ће да траје.

Министар је додао да је поносан и на председника Србије што није хтео да се додвори грађанима и није желео да излази са нереалним проценама.

“Ја сам за то да се све добро сагледа, да нешто не пропустимо, да изађено са мерема, не да се некоме свиде, него да буду реалне и да могу да се испуне. Нисам за то да лажемо грађане. Ко каже да може да сагледа последице, колико ће ово да траје и како ће да буде – не говори истину. Пустимо време да покажзе. Мислимо о ”дану после”, али са тим кад буде време”, рекао је Лончар.

Он је указао и да није време за опуштање, да све зависи од нас и наше одговорности, и још једном замолио све да се придржавају донетих мера.

Original Article