Недимовић: Сутра вероватно и Дом ученика у фазу мировања

БЕОГРАД, 26. априла (Тањуг) – Привремена болница Дом ученика у Нишу сутра поподне ће највероватније бити стављена у фазу мировања, изјавио је данас министар пољопривреде Бранислав Недимовић.

Он је на конференцији за новинаре рекао да ће то зависити и од тестирања пацијената које ће бити обављено вечерас и да ће та привремена болница бити стављена у мировање, као што је учињено у Хали “Чаир”, дезинфикована и припремљена ако случајно опет за то буде потребе.

Истакао је да је претходних дана било и доста дезинформација у вези ситуације у појединим установама на југу Србије и да оне нису тачне.

Највећи удар каже био је пре 10, 15 дана у Нишу када је у једном дану 200 корисника смештаја социјалне заштите пребачено у Клинички центар Ниш.

„Данас је ситуација много другачија, добили смо бар две битке и верујем да ћемо рад доле завршити на добар начин јер у овом тренутку немамо толика искакања и у ковид амбуланти у Дому здравља у Нишу бројке оболелих се крећу у домену просека за остатак Србије“, рекао је министар.

Он је навео да у неким местима попут Неготина има искакања, али да је у нишавском и топличком округу ситуација знатно боља него пре 15 дана.

Истакао је да има доста опреме и лекова, као и респиратора, а тренутно је око 100 слободно, и да је здравствени систем у Нишу у ситуацији да може да издржи евентулне нове „ударе“.

комплетан текст