Четворочлана породица Матић победила COVID-19!

БЕОГРАД, 26. априла (Тањуг) – Четворочлана породица Матић, у којој само 8-годишњи Немања није био заражен вирусом Цовид 19, након 23 дана раздвојености и борбе, успела је да се избори са вирусом и опет се пред вакршње празнике нађе на окупу у свом дому у Котежу

Зоран, Данијела и њихова 11-годишња ћерка Анђела прележали су Цовид 19 у болници “Драгиша Мишовић”, а како малог Немању није имао ко да чува, болница је смештај на дечијем оделењу, уy све мере заштите, обезбедила и за њега.

“Дани који шу сада иза нас нису били ни мало лаки, али нисмо одустали и издржали смо. Било је пуно неизвесности, а најтеже нам је пало чекање резултата”, прича за Тањуг Данијела Матић, којој је најтеже било када је 25. марта сазнала да због јаке упале плућа мора да се раздвоји од деце и оде у болницу.

Након тестирања на Инфективној клиници истог дана је пребацена у болницу Драгише Мишовић, док је њен супруг, иако је осећао јаке симптоме болести, морао да остане кући уз де

Када су након пет дана стигли Данијелини резултати – позитивни на Цовид 19, Хитна помоћ је и Зорана и децу превезла у болницу “Драгиша Мишовић”, где је он смештен на оделење за одрасле, а деца на дечије одељење пулмологије исте болнице

Деца су, како каже Данијела Матић, истог дана тестирана и након три дана установљено је од короне оболела и њена ћерка, а да син није.

“Ја сам седам дана била сама у болници без деце. Састали смо се када сам добила први негативан контролни тест, то јест када сам могла да пређем на њихово одељење”, навела је Данијела Матић.

Из болнице је цела породица излечена, изашла пред Васкрс 16. априла.

Након свега, Данијела Матић каже да јој није било лако, али да је знала да мора да се избори са болешћу и да је у сигурним рукама.

“Лакнуло ми је када су дошла деца јер код куће не могу да остану сами, а не желимо никога да угрозимо, али на крају се све добро завршило”, напоменула је Матић.

За болницу “Драгиша Мишовић”, и целокупнпо особље има само речи хвале

“Могу да кажем само похвале за све медицинске раднике, сестре и докторе који су бринули о нама и редовно нас обилазили. Хвала им што су нас примили све заједно”, нагласила је Матић.

комплетан текст