Стевановић: Најгори дан за Србију, седам преминулих и 115 оболелих

БЕОГРАД, 31. марта (Тањуг) – У Србији је још седам особа преминуло услед новог вируса корона, укупно 23, уз 115 новооболелих од Ковида 19, што је укупно 900 заражених, саопштио је директор Инфективне клинике КЦС Горан Стевановић и изразио страховање да се ближимо италијанском сценарију, ако се не промени понашање грађана.

“Ово је најгори дан за Србију, а бојим се да није најгори у будућности. Чекају нас још гори дана”, рекао је Стевановић на прес конференцији у Палати Србија.

Стевановић је рекао да је ово резултат непоштовања мера и препорука, и поред свих апела и молби надлежних, те упозорио да нам се ближи сценарио из Италије и Шпаније, ако наставимо овако неодговорно да се понашамо и према себи и према другима.

“Олако смо схватили опасност од ове болести и покушавамо да избегнемо неопходне мере да бисмо спречили ширење. Ако наставимо овако да се понашамо не постоји здравствени систем који ће успети да компензује оволики број оболелих. Имаћемо сценарио из Италије и Шпаније и нећемо моћи да помогнемо нашим суграђанима”, рекао је Стевановић.

https://media.covid19.rs/2020/03/vest-najgori-dan-za-srbiju.mp3

alfanumsrhttps://media.covid19.rs/2020/03/vest-najgori-dan-za-srbiju.mp3

alfanumsrOriginal Article