Стевановић: Припремамо капацитете који нам још не требају

БЕОГРАД, 26.марта (Тањуг) – Привремена болница великог капацитета на Београдском сајму је нешто што се припрема, а данас нам тај капацитет није потребан и надам се да неће ни бити, истако је данас директор Инфективне клинике Клиничког центра Србије Горан Стевановић.

Стевановић је, на конференцији за штампу, нагласио да је неопходно припремити те капацитете да буду ту када буду потребни.

Пренео је да су одређене и смене људи који ће тамо радити.

“Морамо да се припремимо за оно што може да нам се деси. Очекујемо помоћ друштва да до тога не дође”, нагласио је Стевановић.

По истом принципу, према његовим речима, мобилишу се сви лабораторијски капацитети, како би се повећали јер ако се повећа број инфицираних биће потребно што више лабораторијских капацитета.

„Много боље на време кренути, па да сви захваљујемо Богу, мерама, самодисциплини да нам није требало, а не да нам се деси а да нам захтреба“, казао је Стевановић.

Епидемиолог Бранислав Тиодоровић указао је да су домови здравља преузели највећи фронт.

У Нишу, како је казао, предузете су ригорозне мере на клиникама, и да су доведени само они који нису били у потенцијалном у контакту са оболелима.

„Осигурали смо се да можемо да пружимо хитну неодложну помоћ са сигурним људима. У том смислу грађани могу да имају поверење у здравствени систем, јер је он тај који може да нас очува“, казао је Тиодоровић.

Original Article