Тиодоровић: Имамо контролу над ситуацијом у Нишу

НИШ, 16. априла (Тањуг) – Епидемиолог Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да се ситуација у Нишу држи под контролом и додао да су капацитети на југу Србије спремни да приме све грађане код којих је дијаностификован Ковид 19 или имају сумњу на то.

Клинички центар Ниш лечи пацијенте са тешком и средње тешком клиничком сликом, док се они који су позитивни на корона вирус, а имају лакшу клиничку слику, смештају у привремене болнице, рекао је Тиодоровић одговарајући на питања медија на конференцији у Нишу.

“Те привремене болнице располажу капацитетима да могу примити све тако да није проблем у лечењу. Није ми баш најјасније зашто неко тврди да нема места или да није примљен. Ми таквих притужби нисмо имали”, рекао је Тиодоровић.

Он је навео да Клинички центар Ниш без обзира што су у њему смештени заражени из Геронтолошког центра Ниш располаже довољним капацитетима да може да прихвати најтеже болеснике.

“Проширујемо капацитете привремених болница тако да ту располажемо са још 700 постеља да сместимо могуће пацијенте с тим што сада имамо велику помоћ јер ће и ковид болница у Лесковцу моћи да прими 220 пацијента и она је почела да се попуњава”, рекао је Тиодоровић.

комплетан текст