3 načina primene kafe u službi lepote

(foto: weheartit.com)

Maska i piling od mlevene kafe zrelu će i umornu kožu vrlo brzo osvežiti, zategnuti i podstaći joj cirkulaciju, a jednostavno se i brzo priprema.

Kafa obiluje antioksidansima, a kofein podstiče brže izlučivanje toksina i vode iz tela, zbog čega se preparati na bazi kofeina često koriste i u preparatima protiv celulita.

Domaći piling od kafe

Za najjednostavniji piling dovoljan vam je talog kafe i malo vode. Talog malo razmutite pa pet do deset minuta utrljavajte u kožu lica. Nakon masaže isperite lice mlakom vodom. Jednako će delovati i maska od crne kafe za kosu. Skuvajte blažu kafu, ohladite i nanesite na kosu. Nakon 20 minuta pod plastičnom kapom isperite. Kafa će ukloniti višak masti i kosu učiniti sjajnijom.

Maska od kafe i kakaa

Sastojci: dve kašičice mlevene kafe, dve kašičoce kakaa u prahu, tri kašičice punomasnog mleka ili jogurta, kašičica meda.

Priprema: Sve navedene sastojke treba dobro promešati i naneti na lice. Nakon što maska odstoji oko 15 minuta treba je isprati mlakom vodom. Dok nanosite masku, lagano izmasirajte lice za bolju cirkulaciju.

Mirisni piling za celo telo

Sastojci: tri kašičice taloga od kafe, jedna kašičica ulja po želji (maslinovo, kokosovo ili ulje badema), smeđi šećer.

Priprema: Pomešajte sve suve sastojke pa dodajte ulje i malo smeđeg šećera. Dobijenu smesu umasirajte u kožu, to će ukloniti mrtve stanice i poboljšati cirkulaciju. Koža će biti glatka i lakše upijati hranjive sastojke iz krema.