Četiri sjajna razloga zbog kojih treba piti vodu s limunom svakog jutra

pixabay.com

Šoljica tople vode s limunovim sokom može biti odlična alternativa jutarnjoj kafi i mnogi je nutricionisti piju svakog jutra.

Voda sa ukusom može da nam pomogne da je više pijemo. Dodamo li malo ukusa vodi, onu staru i običnu vodu činimo privlačnijom. Hidratacija je veoma važna, ona pomaže održavanju zdravog nivoa energije, i njoj možemo da zahvalimo kada imamo blistav ten, a upravo ona može da pomogne i u upravljanju telesnom težinom.

Zapamtite, čak 60%  tela sačinjeno je od vode. Koži, mišićima i mozgu potrebna je voda i zato je pravilna hidratacija ključna za zdravo telo. Postoje četiri glavna razloga zbog kojih je ona idealan izbor za prvi jutarnji napitak, a više o njima pročitajte u nastavku.

Pomaže u detoksikaciji

Iako nas limun asocira na kiselo, zapravo je odličan izvor alkalnih materija i pomaže uravnoteženju pH tela. Kombinacija tople vode i limuna razbuđuje jetru i pomaže izbacivanje toksina iz tela.

Podstiče varenje

Ovo jednostavno, a moćno piće stimuliše digestivn trakt i tako pomaže lakše upijanje hranljivih materija i normalan rad creva.

Pozitivan učinak na gubitak kilograma

Limunov sok sadrži pektine, vlakna koja dokazano pomažu gubitak kilograma. Uz to, zamenite li zaslađenu kafu ili čaj toplom vodom s limunom, direktno smanjujete svoj dnevni unos kalorija.

Smiruje želudac

Ako odete na spavanje punog želuca, jutro bi vrlo lako mogli da dočekate naduti ili sa bolovima u želucu. Topla voda pročistiće organizam, dok će limunov sok doprineti smanjenju kiselosti želuca.

Read More