Da li su ovo najbolji čajevi za mršavljenje

Sve češće su mnogi od nas u potrazi za efikasnim čajem koji može pomoći da nagomilane kilograme u relativno kratkom roku skinemo. Ali, naravno da bi to bilo moguće, potrebna je i adekvatna fizička aktivnost i određena korekcija u načinu ishrane.

Zeleni zmaj

Jedan od čajeva koji se preporučuje za skidanje kilograma jeste i takozvani zeleni zmaj čaj, koji je sačinjen od brojnih biljaka, kao što su sena, peršun i krušina, te kukuruz i matičnjak, a u njemu ima i čaja od koprive, zatim kamilice i zelenog čaja, kao i još nekoliko biljaka, koje imaju za cilj poboljšanje varenja i ubrzavanje metabolizma i to uz izrazita diuretička svojstva.

Obično se preporučuje čaj zeleni zmaj koristiti kada postoje nagomilane masne naslage, a trebalo bi da se koristi najviše dva puta dnevno i to pola sata pre obroka.

Kada su u pitanju iskustva korisnika, ona pokazuju da su rezultati i koje ima čaj zeleni zmaj sasvim zadovoljavajući, ali isključivo ukoliko se koristi onako kako je preporučeno.


Đavolji čaj

Zanimljiv je naziv ovog sredstva za mršavljenje, a koji zahvaljujući svojstvima konkretne biljke ima odlične rezultate na smanjenje telesne mase.

Razlog zbog čega se zove đavolji čaj jeste biljka koja je u njegovom sastavu, a koja nosi naziv đavolja kandža.

Kao i kod čaja zeleni zmaj, tako i ovde iskustva korisnika pokazuju da su rezultati koje postiže đavolji čaj gotovo zadivljujući.

Saznajte više Đavolji čaj za mršavljenje


Čaj od sene za mršavljenje

U većini slučajeva se ne preporučuje koristiti čaj od sene za mršavljenje, već kada kod osobe postoji problem sa pražnjenjem. Zapravo se kod opstipacije preporučuje koristiti čaj od ove biljke, jer on utiče na poboljšanje probave.

Vrlo je važno naglasiti da postoje i neželjena dejstva, pa se zato preporučuje odmah nakon regulisanja pražnjenja prekinuti sa korišćenjem ovog čaja. Zapravo nije dobro koristiti čaj od sene za mršavljenje, već isključivo onda kada pacijent ima problem sa akutnim zatvorom, s tim što kod hroničnog zatvora njega ni u kom slučaju ne treba koristiti.

Takođe je bitno, kako pokazuje iskustva, da čaj od sene za mršavljenje prepiše isključivo iskusan fitoterapeut, a da pacijent tom prilikom maksimalno poštuje terapiju i način doziranja, odnosno vreme korišćenja.


Čaj od lovora za mršavljenje

Postoje indicije da je dobro koristiti čaj od lovora za mršavljenje, a koji se priprema u kombinaciji sa zelenim čajem, cimetom i vodom.

Obično je poželjno da se tako pripremljen čaj koristi u periodu od 7 do 21 dan, posle čega je neophodno napraviti adekvatnu pauzu.

Uopšteno govoreći, nisu primećeni negativni efekti korišćenja ovog čaja, ali svakako se preporučuje da on bude primenjivan uz nadzor stručnjaka.


Čaj od maslačka za mršavljenje

Još jedna od biljaka koja ima odličan efekat na smanjenje kilograma jeste i maslačak, a najpre zato što ima izrazito diuretička svojstva.

Naravno da postoje određena ograničenja kada se sme koristiti čaj od maslačka za mršavljenje, a primarno se ne preporučuje kod onih ljudi koji imaju alergiju na ovu biljku, odnosno koji imaju neko hronično oboljenje, te konzumiraju određene lekove. O svemu tome će ih fitoterapeut obavestiti, jer se ne savetuje da čaj od maslačka za mršavljenje bude korišćen na svoju ruku.


Čaj od đumbira za mršavljenje

Od korena biljke se priprema čaj od đumbira za mršavljenje, a on takođe pomaže i kod mnogih drugih neprijatnosti i tegoba.

Mahom se preporučuje koristiti ga uz limun i med, a njegova priprema je naročito jednostavna i brza.

Iskustva pokazuju da čaj od đumbira za mršavljenje ima izuzetno pozitivne efekte ukoliko se koristi onako kako to preporuci fitoterapeut.