Doručak za koji mislimo da je zdrav, zapravo goji

pixabay.com

Podaci koji će mnoge iznenaditi.

Stručnjaci za ishranu slažu se da je doručak najvažniji obrok u danu, ali nikako nije svejedno šta tada jedemo. Taj izbor može da znači i da li ćete željenu liniju uspeti da održavate, ili ćete se pak gojiti – nesvesni u čemu je problem.

Kako piše Eat this, Not That postoje namirnice za koje nikad ne bismo rekli da goje jer ih ubrajamo u zdrave. Među njima je omiljen doručak mnogima – kajgana.

Pre svega, stručnjaci podsećaju da jaja zaista jesu zdrava i jesu odlična opcija za sve koji bi da smršaju. Ona nas dugo drže sitima, odličan su izvor proteina, imaju malo kalorija i sadrže hranljive materije kojih nema u mnogim namirnicama.

Problem nastaje kada od jaja spremate kajganu – sa puterom ili sa mnogo ulja.

Ako u jaja, recimo, stavite puter ne gledajući koliko ga zapravo dodajete, tako ćete za doručak pojesti nekoliko stotina kalorija više. Nutricionisti kažu da se u praksi pokazalo da oni koji uvide to, lako posle izgube kilograme nakon što izbace puter.

Dakle, jaja ne treba isključiti iz ishrane, dovoljno je da pri pripremi tiganj samo malo naprskate uljem. Tako nećete preterati s kalorijama, a imaćete odličan doručak.

Read More