Dve greške u ishrani vam dodaju najviše centimetara u struku!

Pixabay

Nutricionistkinja Meri Sabat je za magazin “She Finds” otkrila koje dve greške u ishrani vam dodaju najviše centimetara u struku.

Reč je o poslednjem obroku u toku dana. Večera, koja se često smatra poslednjim obrokom, zauzima značajno mesto u našoj svakodnevnoj rutiini i prehrambenim navikama. Ne radi se samo o ishrani, već mnogima služi i kao društvena i kulturna aktivnost.

Izbori koje donosimo tokom večere mogu uticati na naše celokupno zdravlje, uključujući potencijalnu vezu sa salom na stomaku.

Konzumiranje visokokalorične hrane i kasnovečernjih obroka ili grickalica su dve najveće greške koje mogu dovesti do abdominalnog sala, prema rečima nutricionistkinje Meri Sabat.

Konzumiranje velikih porcija visokokalorične hrane kasno uveče može potencijalno da doprinese nagomilavanju masti na stomaku. Ova navika često dovodi do prekomernog unosa kalorija kada se metabolizam tela prirodno usporava u pripremi za spavanje.

Veća verovatnoća je da će se višak kalorija od kasnonoćnog uživanja skladištiti kao masnoća, posebno u području abdomena, jer je sposobnost tela da ih sagoreva smanjena tokom odmora.

Kada jedete više kalorija nego što je vašem telu potrebno za energiju, višak kalorija se pokazuje u obliku masti, a to često rezultira nakupljanjem masti u području stomaka. Namirnice poput prženih jela, kremastih umaka, slatkih deserta i obrađenih grickalica su primeri opcija bogatih kalorijama koje mogu doprineti masnoći na stomaku.

Takođe, kasnovečernji izbor hrane obično je manje zdrav, često se sastoji od visokokalorične, zašećerene ili prerađene hrane, što može dovesti do gojaznosti i masnoće u predelu stomaka.

Kako biste to izbegli, preporučuje se da pažljivije birate namirnice pred spavanje i da to nikako ne bude veliki obrok.

Read More