Evo šta se događa u vašem telu ako pijete kafu sa mlekom i šećerom

pixabay.com

Stručnjaci tvrde da bi se trebalo ugledati na manjinu koja pije gorku kafu.

Mnogima dan ne počinje bez šoljice kafe. Postoje oni koji vole gorku kafu, ali većina voli da je zasladi, pa i da doda mleko.

Stručnjaci tvrde da bi se trebalo ugledati na manjinu koja pije gorku kafu. Sudeći prema istraživanjima, ne bi trebalo stavljati ni mleko u kafu jer kada se pomeša sa velikim količinama kofeina, izlučivanje kalcijuma u urinu se povećava, a velika količina se taloži u crevima.

Kazein, koji se nalazi u mleku, kada dođe u kontakt sa kofeinom koagulira i stvara gas koji izaziva bolove u stomaku i trbušne tegobe. Uz to, nutricionisti kažu da mleko u kafi blokira metabolizam i glavni je razlog kada neko ne može sa smrša.

Isto važi i za kafe bogate slojevima šlaga i sirupa, one sadrže astronomske količine kalorija. Na primer, takva kafa u maloj šoljici može da ima i 300 kalorija, odnosno praznih kalorija koje nemaju hranjivu vrednost, pa tako čine više štete nego koristi.

Čak i ako izbegavate ovu vrstu kafe veća je verovatnoća da ćete sipati jednu do dve kašičice šećera, a to ne samo da stvara niz zdravstvenih problema, poput dijabetesa, već i menja originalni ukus kafe, što je svakako zanemarljivo u odnosu na zdravstvene probleme koje vam može doneti.

Read More