Horor tretman: Vampirski lifting grudi je novi hit u svetu

(foto: weheartit)

Otkako je najpoznatija starleta na svetu promovisala tretman za podmlađivanje lica pomoću sopstvene krvi, mnoge dame su se odlučile da probaju to isto. 

Prošlo je nekoliko godina otkako je reality zvezda Kim Kardashian svetu pokazala svoje lice neposredno nakon PRP tretmana, poznatog i pod nazivom “vampriski lifting”.

Iako je Kimino lice na fotografiji koju je podelila na Instagramu bilo naduveno i “istačkano” kapljicama krvi, žene širom sveta su pohrlile u kozmetičke salone kako bi i same isprobale ovaj tretman.

(foto: Instagram)

Ovaj tretman se nije dugo zadržao samo na licu, već se nedavno “preselio” i na ženske grudi. Naime, inspirisani “vampirskim” faceliftingom, američki plastični hirurzi razvili su i “vampirsko” podizanje grudi!

Procedura uključuje uzimanje 60 mililitara krvi iz ruke pacijenta, nakon čega se posebnom metodom trombociti odvajaju od crvenih krvnih zrnaca. Trombociti se podstiču na stvaranje proteina koji obnavljaju ćelije, a potom se se ovakva krv ubrizgava u grudi.

Ovaj tretman se posebno preporučuje ženama čije su se grudi nakon porođaja opustile, ali i onima koje imaju ne baš privlačne promene na koži grudi ili uvučene bradavice. Naravno, pre samog postupka nužno je obaviti mamografski pregled, kako bi se isključila mogućnost postojanja tumora, jer se u tom slučaju tretman ne sme sprovoditi.

Kako izgleda ovaj “krvavi” tretman može videti u videu koji sledi: