Iz bolnice na Severni pol: Fotografkinja obradovala bolesnu decu

božić-deca
(foto: Karen Alsop Photography)

Božić, jedan od najlepših praznika koji asocira na divne, smehom i radošću obojene trenutke u krugu porodice, u toplini doma.Nažalost, neki te praznične dane provode u bolničkim krevetima, bez mogućnosti uživanja u čarima zime.

Zato je Karen Alsop iz Melburna, fotograf i digitalni umetnik osmislila projekat Božićna želja, neverovatan poduhvat koji vraća veru u život.

Alsop i njen tim svojim umećem, koristeći fotošop i najnoviju tehnologiju “transportuje” bolesnu decu iz bolničkih kreveta u čudesnu zemlju zimskih čarolija sa Deda Mrazom.

božić-deca
(foto: Karen Alsop Photography)

Sada prazna bolnička soba postaje njen privremeni foto studio i uz pomoć Deda Mraza slika decu i postavlja ih na fotografijama u raznim izmišljenim scenarijima. Zahvaljujući savremenim digitalnim alatima, prikazuje decu u zimskoj idili i magičnom svetu praznika.

božić-deca
(foto: Karen Alsop Photography)

Iako je za izvodjenje projekta bilo potrebno čitavih 15 sati, vredelo je. Svoj entuzijazam prenosi i sama Karen:

“Uvek sam se saosećala sa decom koja moraju da ostanu u bolnici tokom ovih praznika”, napisala je na svom web sajtu, i dodaje: “Želela sam da im pružim dar koji vraća nadu i da ih oslobodim, bar u kreativnom smislu… iz kruga bolnice i realnosti njihove situacije. Moj glavni cilj bio je da ponovo zaiskri njihova vera u ono što budućnost čuva za svakog od njih.”

božić-deca
(foto: Karen Alsop Photography)

Ovaj projekat nosi snažnu poruku i podseća da velikodušnost i saosećanje itekako vladaju našim svetom.

https://www.facebook.com/storyartaustralia/videos/1787902304767984/

Izvor: boredpanda.com