Izlasci i seks posle razvoda

Razvod sa sobom nosi posledice koje mogu da utiču na odnos prema seksu . Razlozi za to mogu da budu ako je seks iz bilo kog razloga bio uzdržan ili je zbog umiranje veze bio bez strasti. Negativan stav prema seksu može da proizilazi zbog bračnog neverstva.

Kada ponovo postanete slobodni, da li će te se plašiti seksa? Ne bi trebalo, ali isto tako nije dobro da se brzopleto upustite u strasnu vezu dok još niste sigurni da li su pravi razlzi zbog kojih to radite .

Primeri dobrih razloga:

1. Ne oplakujete više vašu zadnju vezu, kada vam je srce oslobođeno od osećaja povređenosti i besa prema bivšem-šoj, znate da ste ponovo spremni za emocionalnu intimnost i uživate u strasti ponovo. Put do ove tačke može da bude pravo putovanje samo za sebe ali je neophodan korak ako ne želite taj teret da vučete do kraja života.

2. Vaša interesovanja prema novom partneru su viša nego čisto fizička. Prvo što treba da vas privuče novom partneru treba da budu emocije kao što su ljubav, poštovanje, poverenje i strast. Ukoliko preovlađuju ovakve emocije znači da ste ponovo spremni na fizičku intimnost i dublju vezu.

3. Novi partner ispoljava ljubav, poverenje, poštovanje i strast prema vama, što znači da je on/ona vredan vaše ljubavi i intimnosti.

Treba sagledati i drugu stranu medalje tj. razloge zbog kojih ne treba imati seksualne odnose sa mogućim novim partnerom:
1. Želite da se osvetite vašem/oj bivšem/oj. Ako mislite da će seks sa novom osobom naterati vašeg bivšeg-šu da vam ponovo dotrči grešite! Ukoliko vaš bivši partner ode od vas i nastavi svoj sopstveni život bez vas to znači da ga više ne zanimaju vaša osvajanja, pored toga zašto bi vas zanimalo šta on/ona misli o vama? Vaš bivši-bivša započinje novi život, što trebate i vi da učinite.

2. Smatrate da će vam seks omogućiti da sačuvate emocionalnu intimnost pod kontrolom. Seks nije oružje koje treba da koristite kako bi ste kaznili sebe za prošle greške niti treba da se njime koristite da bi ste kaznili druge zbog vašeg bola. U većini slučajeva, ljudi kojima ste privlačni žele da vode ljubav sa vama a za uzvrat očekuju ljubav i poštovanje. Ukoliko niste voljni da povežete strast sa emocionalnom intimnošću, onda budite iskreni sa potencijalnim partnerima i uzdržavajte se od seksa dok ne osetite da ga želite iz pravih razloga.

3. Nadate se da će seks učiniti da budete emotivno bliskiji sa potencionalnim partnerom. U suštini, vođenje ljubavi vas otvara prema emocionalnoj intimnosti, ali ako niste spremni da potvrdite nove emocije sa pozitivnim razmišljanjem kao što su poverenje, poštovanje i ljubav onda će te najverovatnije odgurnuti osobu koja je donela ova osećanja na površinu. Borićete se protiv ovih pozitivnih osećanja jer vaše rane od prethodne veze nisu potpuno zacelile .

4. Mislite da će vođenje ljubavi mnogo brže unaprediti vašu novu vezu. Ukoliko odmah upadnete u seksualne odnose to neće garantovati srećnu i dugotrajnu novu vezu, niti će to učiniti da se novi partner zaljubi u vas. Naprotiv može samo ugroziti vaše šanse za uspešnu novu vezu jer je može gurnuti samo ka fizičkoj intimnosti nego vašoj spremnosti i sposobnosti da sagradite čvrstu vezu sa novim partnerom.

Uprkos svega ovoga, sačekajte dok ne budete sigurni da ste preboleli skorašnji brodolom i da želite da stvorite čvrstu novu vezu zasnovanu na ljubavi i poverenju.