Jaja su zdrava, ali samo u kombinaciji sa ovim namirnicama

Pixabay.com

Jaja se skoro svakodnevno nalaze na našem dnevnom meniju, ali da li ste znali da nisu zdrava u kombinaciji sa svim namirnicama?

Jaja sadrže mnogo hranljivih materija, te pružaju brojne zdravstvene prednosti jer su dobar izvor proteina i mogu pomoći u smanjenju upale, poboljšanju zdravlja kostiju i zdravlju mozga.

Jedu se za doručak, posle treninga ili kao užina, a mogu se pripremiti na mnogo načina – kuvana, pržena kajgane. Međutim treba paziti sa čime jedete jaja. Samo zato što su zdrava, ne znači da ih možete kombinovati sa nezdravim sastojcima.

„Zbog visokokvalitetnih proteina i vitamina B koje sadrže, nema sumnje da jaja mogu biti deo zdrave i uravnotežene ishrane. Ali kada se jedu zajedno sa hranom sa visokim sadržajem masti, natrijuma i drugih nezdravih sastojaka, sve to pada u vodu“, rekla je dijetetičarka Loren Manaker.

Jaja se često jedu sa kobasicama i prženim krompirom. Takva hrana je puna zasićenih masti i soli.

„Kada odlučite da jedete jaja, obavezno ih jedite sa drugom hranljivom hranom kao što su avokado, hleb od celog zrna i povrće“, upozorio je Manaker, a prenosi klix.ba.

Read More