Kako prepoznati lažne sunčane naočale i sačuvati svoje oči?

Originalne ili lažne sunčane naočale? Možda ćete potrošiti manje na lažnjak, ali tu će cijenu platiti vaše oči koje neće imati potrebnu zaštitu. Saznajte kako prepoznati lažne sunčane naočale, donosimo nekoliko uputa!

Kako prepoznati lazne suncane naocale e1588069736384

Kako prepoznati lažne sunčane naočale?

Kupili ste sunčane naočale na Njuškalu, štandu, preko nekog webshopa koji vam se sada čini sumnjiv? Pročitajte članak i saznajte kako prepoznati lažnjake i kopije. Nadamo se da ćete ovaj članak pročitati prije kupnje.

  • Dobro pogledajte logo

Ako ste se ikad pitali kako prepoznati lažne sunčane naočale, prvo pogledajte logo. Autentičan logo i autentične oznake obično su smješteni na leći, u unutrašnjosti naočala ili na unutrašnjoj strani krila. Imaju ujednačenu veličinu, font i boju. 

Optical Express

Svaka greška ili varijacija na logu ukazuje na to da se radi o lažnim naočalama. O krivo napisanim imenima brenda, ne moramo ni pisati.

Ukoliko na njima piše ‘Guci’ umjesto ‘Gucci’, ‘Dolce&Bagana’ umjesto ‘Dolce&Gabbana’ – ne, niste super prošli i kupili originalne naočale po super cijeni, već ste samo kupiti nekvalitetni lažnjak.

Prije kupnje pogledajte internetsku stranicu proizvođača i pogledajte kako naočale zaista izgledaju i kako izgleda logo na njima.

  • Potražite broj modela sunčanih naočala

Brojevi modela naočala su isti posvuda u svijetu, bez obzira na to kupujete li naočale online ili u fizičkom dućanu. Na stranici proizvođača pogledajte broj modela naočala, obično se nalazi na okvirima naočala. Lažne sunčane naočale mogu imati brojeve koji se ne nalaze na stranici proizvođača.

  • Kupujte od pouzdanih prodavača

Autentične, originalne naočale prodaju se na autoriziranim stranicama, u originalnim i autoriziranim dućanima i optikama. Prodavači na štandovima najvjerojatnije prodaju lažne sunčane naočale.

Ukoliko je cijena zaista niska i sve skupa zvuči predobro da bi bilo istinito, onda vjerojatno nije istinito, a naočale su lažnjaci. Klonite se internetskih stranica koje ne rade povrat i na kojima ne možete pronaći kontakte ili su vam sumnjivi. Sve provjerite.

  • Kina je žarište raznih kopija
  • Webshop u kojem kupujete trebao bi imati garanciju autentičnosti
  • Vaše naočale moraju izgledati kvalitetno, a tu kvalitetu trebate osjećati i kada ih nosite
  • Pažljivo čitajte opis sunčanih naočala

Kada se radi o tome kako prepoznati lažne sunčane naočale, morate obratiti i pažnju na opis naočala. Riječi poput – vrlo kvalitetne, replika, ‘inspired by’ – se koriste za opis kopija ili lažnjaka. Lažne sunčane naočale, uz to što su lažne, ne nude nikakvu zaštitu od UV zraka te su izrazito nekvalitetne. 

  • Kupujete sunčane naočale na Amazonu?

Kada kupujete sunčane naočale na Amazonu, tražite tekst: ‘Sold and shipped by Amazon‘. Ovo je garancija da će naočale biti original.

  • Dobro pregledajte sunčane naočale

Pregledajte kutiju, originalne naočale dolaze u originalnim kutijama s logom. Naljepnica s bar kodom i podacima proizvođača bi trebala biti vidljiva. Također biste trebali primiti i garanciju autentičnosti, malu knjižicu o naočalama itd. Pregledajte futrolu/etui za naočale, također bi na njoj trebao biti logo. Futrola/etui mora biti u odličnom stanju, s glatkim, čistim rubovima. Krila na pravim, dizajnerskim naočalama trebala bi se glatko otvarati i zatvarati, ne prečvrsto niti prelabavo.

Kopije poznatih Ray Ban naočala iz godine u godinu preplavljuju tržište. Kako prepoznati lažne Ray-Ban sunčane naočale?

Read More