Klinike za skidanje dioptrije – kako odabrati pravu kliniku?

Zahvat laserskog skidanja dioptrije velik je korak za svakog pacijenta i zato je odabir prave klinike krucijalna stvar. Prije donošenja konačne odluke potrebno je puno istraživanja o metodama, doktorima, načinima plaćanja zahvata i slično.

Klinike za skidanje dioptrije

Kako bi vam olakšali izbor, donosimo vam 7 najvažnijih faktora na koje trebate obratiti pozornost prilikom odabira klinike u kojoj ćete obaviti zahvat:

  1. Iskustvo kirurga

Jedna od najvažnijih faktora koje trebate gledati pri odabiru klinike je iskustvo kirurga koji obavljaju zahvat laserskog skidanja dioptrije. Istražite koliko iskustva ima kirurg te prati li najnovije trendove iz svijeta. Također, istražite rad pojedinog kirurga izvan klinike, ukoliko postoji, takva informacija može vam puno reći o iskustvu i stručnosti kirurga. Za vas je najvažnije odabrati kirurga u kojeg ćete imati povjerenja te vas neće biti strah zahvata kao i njegovog ishoda.

Optical Express

2. Tehnologija

Najpoznatiji i najnoviji trend je skidanje dioptrije LASIK metodom koja je poboljšana iDesign tehnologijom pomoću koje je zahvat individualan za svakog pacijenta. Naravno, kojom ćete metodom skidati na kraju dioptriju najviše ovisi o stanju vašeg oka i ponekad najnovija metoda ne mora biti najbolje rješenje za vas. Dobro se raspitajte i istražite kakvom tehnologijom zaista radi pojedina klinika jer pacijentima je ponekad teško razlikovati sve te pojmove bez većeg istraživanja. Odvojite vrijeme i potrudite se doći do informacija koje će vam osigurati na kraju i najbolju uslugu.

3. Cijena

Cijena zahvata je ponekad i najvažniji faktor pri donošenju odluke u kojoj klinici će se napraviti zahvat. Sama cijena ovisi o metodi kojom će se zahvat raditi, a metoda ovisi o stanju vašeg oka. Cijene variraju od klinike do klinike kao i o tehnologiji koju posjeduju.

4. Mogućnosti plaćanja

Nakon što ste se informirali koliko bi otprilike koštao vaš zahvat, vrlo je važno istražiti kakve načine plaćanja nude pojedine klinike. Obzirom da je lasersko skidanje dioptrije elektivan zahvat, on se ne financira iz HZZO-a i radi se isključivo u privatnim klinikama, mogućnost plaćanja na rate uvelike pomaže u financiranju ovog zahvata. Svaka poliklinika ima svoje uvjete i načine plaćanja stoga uz cijenu ne zaboravite provjeriti i ovu informaciju.

5. Lokacija

Ako niste spremni putovati u drugi grad na par dana kako bi obavili pregled i zahvat onda birajte klinike koje su najbliže ili se nalaze u vašem gradu. Što se tiče Hrvatske, najviše klinika je u Zagrebu i velik broj ljudi dolazi iz gradova kao što su Osijek, Split, Dubrovnik i Rijeka obaviti zahvat u nekoj od zagrebačkih klinika. Ako se odlučite na klinku koja nije u vašem mjesu stanovanja, raspitajte se koliko je dana potrebno ostati u drugom gradu kako bi obavili prvi pregled, zahvat i sve potrebne poslijeoperativne preglede.

6. Preporuka klinike prijatelja ili obitelji

Preporuka nekog od bližnjih puno znači pri odabiru klinike za lasersko skidanje dioptrije. Dapače, većina pacijenata i dolazi u klinike preko preporuke. Raspitajte se kod svojih bližnjih i poznanika jesu li oni ili netko njima blizak obavili zahvat laserskog skidanja dioptrije te kakvi su im dojmovi i iskustva.

7. Preporuka klinike za skidanje dioptrije od internet korisnika

Internet izvora postoji puno, a na stranici Forum.hr pronaći ćete opsežan broj pitanja i odgovora na temu laserskog skidanja dioptrije.

Proces donošenja odluke o laserskom skidanju je dug no odabir klinike presudan je o tome kakav ćete vid imati nakon zahvata. Odvojite potrebno vrijeme za istraživanje i bez straha se riješite dioptrije i lošeg vida.

Pročitajte sljedeće:

Kim Kardashian skinula dioptriju LASIK metodom – ovo je njezino iskustvo

Original Article