KVASAC U SLUŽBI LEPOTE I ZDRAVLJA

Maska od kvasca je savršena za zatezanje lica. Jednom u petnaest dana razmutite malu količinu kvasca u mleku, otprilike jednu kafenu kašičicu kvasca i toliko mleka da napravite kompaktnu, ni previše gustu ni previše retku, masu koju možete namazati na lice. Ostavite da stoji 20 minuta, dok se ne osuši a zatim lice operite toplom vodom. Osetićete kako vam je koža zategnuta. Ukoliko za masku koristite suvi kvasac vodite računa o roku upotrebe koji je utisnut na kesici.

Pošto sadrži vitamine grupe B, a znate kako kažu da je vitamin B dobar za živce, svež kvasac izmrvite i dobro ga osušite na vazduhu Stavite ga u bočicu i čuvajte u frižideru. Svakog jutra uzmite po jednu kašičicu kvasca, malu kašičicu, onu kojom biste sipale šećer u kafu, i popijte ga sa toplom vodom.

Pored vitamina grupe B, kvasac sadrži i magnezijum, fosfor, kalijum, cink, selen, folne kiseline, belančevine, magnezijum, gvožđe i folne kiseline, i ne nadajte se da ćete se od ovoga  preporoditi preko noći, ali da li ste ikada videle da je nervozan muškarac koji svakodnevno pije pivo.