Moj uspjeh: 30 kg manje u pola godine

”Iz jelovnika sam izbacio brzu hranu”

Veliki sam ljubitelj slatkog i to se vjerojatno nikada neće promijeniti. Također, prije sam volio i brzu hranu, ali to sam uspio izbaciti iz svog jelovnika. Moji problemi s kilogramima započeli su još u osnovnoj školi, točnije u 5. razredu. Uvijek sam bio najveći i najširi, što se nije promijenilo niti kroz srednju školu. Problemi s prekomjernom težinom počeli su utjecati na mene i moj odnos prema drugima. Situacija se nastavila i odlaskom na fakultet pa sve do prije šest mjeseci, kada sam jednostavno morao stati, pogledati se i odlučiti da tako više ne može.

Nakon mnogobrojnih neuspjelih pokušaja gubljenja kilograma raznim dijetama i shakeovima, preko interneta sam saznao za ‘Mršavimo zajedno klub‘ te sam odlučio pokušati jer nisam imao što izgubiti. U cijeli program nisam ušao pretjerano optimističan, jer mi raniji neuspjeli pokušaji to jednostavno nisu dopuštali. Kod Kluba mi se svidjelo to što stavlja naglasak na zdrav način života, a ne samo na gubitak kilograma. Također me privuklo to što su vježbe neizostavni dio programa, što do sada u svim mojim dijetama ili pokušajima nije bio slučaj.

”Bez vježbanja nema rezultata”

Pridržavanje vrhunskih jelovnika te treninga koji su prilagođeni svakome nije prošlo bez rezultata. Kako nisam veliki ljubitelj teretana, vježbe koje su ponuđene za izvođenje kod kuće za mene su bile ‘pun pogodak’. Kad sam jednom krenuo vježbati, nisam želio odustati. Nešto me cijelo vrijeme tjeralo naprijed. Cijeli program i odluka o ustrajnosti utjecali su na mene toliko pozitivno da su i moji ukućani s oduševljenjem pratili razvoj situacije. Od pretile osobe koja je imala problema i sa zdravljem počeo se oblikovati sasvim novi čovjek.

Sada, nakon šest mjeseci programa u Klubu, 31 sam kilograma lakši, zadovoljniji sam i sigurniji u sebe. Sa 116 kilograma došao sam do 85 i pokušavam održavati težinu iz dana u dan trudeći se svaki slobodan trenutak iskoristiti za sebe i vježbanje. Kada sada pogledam svoje stare slike nasmijem se, iako mi tada nije bilo do smijeha. Volja i upornost je ono što me vodilo da se riješim te stare slike sebe, ali vjerujte mi, bez vježbanja nema uspjeha. Neki kažu da je prehrana 70 posto, a vježbanje 30 posto uspjeha. Ja se ne bih složio s time. Mislim da su u najmanju ruku podjednako važni.

Ako i ti želiš mršavjeti i vježbati uz pomoć stručnjaka, prijavi se u ‘Mršavimo zajedno klub‘!