Namirnice koje podižu nivo energije bolje od kofeina

Pexels

Postoje namirnice koje mogu da podignu nivo energije bolje od kofeina. One spadaju u grupu ugljenih hidrata, a bogate su i vlaknima.

Te namirnice se sporije vare i obezbeđuju kontinuiran protok energije u organizmu.

Ove četiri namirnice će vam pomoći da održite energiju tokom čitavog dana:

Banane

Banane su bogate kalijumom i pomažu u održavanju potrebne energije. Ako se u vašoj ishrani nalazi ovo ukusno i zdravo voće, obogatili ste jelovnik hranom koja sadrži mnogo hranljivih materija neophodnih za normalno funkcionisanje organizma.

Osim što pozitivno utiče na zdravlje, banana može da posluži kao gorivo za trening ili izvor energije za obavljanje svakodnevnih zadataka.

Puter od kikirikija

Ako vam nedostaje energije, puter od kikirikija je idealna hrana za vas. Puter od kikirikija je dobar izvor proteina i vlakana.

Ne menja nivo šećera u krvi i savršen je za gubitak težine. Konzumiranje dve kašike, dva puta nedeljno može da pomogne u procesu mršavljenja.

Kokice

Kokice imaju malo kalorija, masti, šećera i natrijuma. One su dobar antioksidans i mogu da zadovolje potrebu za energijom.

Kokice su namirnica koju većina voli, a konzumiraju se same ili u kombinaciji po želji.

Slatki krompir (batat)

Slatki krompir ili batat se konzumira u celom svetu. Bogat je vlaknima i vitaminima A i C, kao i magnezijumom, gvožđem i kalijumom.

Iako slatki krompir ima sladak ukus, ne sadrži dodatni šećer, prenosi klix.ba.

Read More