Namirnice koje ubrzavaju starenje organizma

pixabay.com

Doktorka je otkrila tri namirnice koje morate izbegavati ako želite da izbegnete bore.

Prema dr Žanin Bovring, nema smisla trošiti novac na fioke pune kozmetičkih proizvoda ako i dalje uživate u određenoj hrani. Objasnila je zašto hrana može da izazove bore i neke pametne načine da ih izbegnete, prenosi The Sun.

Prva stvar koju treba da prestanete da jedete ako želite da izgledate mlađe je pomfrit.

“Znamo da loše masti u pomfritu i ono u čemu se prže mogu, naravno, biti veoma zapaljive za telo“, objasnila je ona. Problem je u tome što krompir sadrži mnogo glifosata i deuterijuma, što je štetno za mitohondrije u našem telu – čineći da izgledamo starije.

“Želimo dobre mitohondrije dok starimo“, rekla je.

Previše belog šećera takođe može učiniti da izgledate starije, tako da je loša vest ako volite nekoliko kašičica u čaju ili kafi. Loš je iz istog razloga kao i pomfrit – visoki nivoi deuterijuma usporavaju vitalne mitohondrije, zbog čega intenzivnije starimo.

I na kraju, visok nivo trans-masti u margarinu otežava hranljivim materijama da uđu u naše telo i toksinima da ga napuste. Ali to nije sve, prema “Health Digest”- u, margarin može učiniti vašu kožu osetljivijom na ultraljubičasto zračenje – što može izazvati ozbiljna oštećenja kože. Trans masti u margarinu uništavaju hidrataciju, a što je vaša koža manje hidratizovana, brže se pojavljuju bore.

Nakon što je dr Bovring podelila svoje savete na Instagramu, neki ljudi nisu bili sigurni da li da prestanu da jedu svu ovu ukusnu hranu.

“Ne mogu da ne jedem pomfrit ceo život. Pitam se da li ima razlike ako je krompir organski”, komentarisao je neko dok je drugi poslušao doktorku te podelio svoje iskustvo:

“Izbacio sam sve ovo iz svoje ishrane. Ako dovoljno jako želiš, možeš to”, napisao je.

Read More