Neverovatna životna priča: Od narkomana i beskućnika do multimilionera

Pre samo 13 godina, Khalil Rafati bio je na ivici smrti (foto: SunLife Organics)
Pre samo 13 godina, Khalil Rafati bio je na ivici smrti (foto: SunLife Organics)

Za čoveka koji bi trebalo da bude mrtav, Khalil Rafatiju živi prilično dobro!

Pre samo 13 godina, Rafati je bio beskućnik, prekriven čirevima, i imao je samo 48 kilograma. Danas je multimilioner koji vreme provodi služeći organske napitke rok zvezdama i holivudskim glumcima.

46-godišnjak je svojevremeno bio heroinski zavisnik i dva puta je prevario smrt, a svoj oporavak je iskoristio kako bi i drugima pomogao i to kroz svoju kompaniju, SunLife Organics. U svojim memoarima Zaboravio sam da umrem, Khalil priča kako je preživeo namerno predoziranje heroinom na kućnoj zabavi u Malibuu 2001. godine, da bi nakon toga ponovo bio na korak od smrti kada su u dom u kom je boravio upali naoružani pljačkaši.

(foto: Instagram/sunlifeorganics)
(foto: Instagram/sunlifeorganics)

Nakon što je izvesno vreme proveo u losanđeleskom okružnom zatvoru, Rafatiju je pružena nova šansa u životu kada je prebačen na psihijatrijsku kliniku na nagovor zatvorenika koji se plašio na njegov život zbog mogućnosti samoubistva. Na klinici se Khalil polako oporavljao i heroin zamenio urmama  i tamnom čokoladom.

2007. godine, otvorio je dom za bivše narkomane u Malibuu, i dok je boravio tamo počeo je da pravi sokove koristeći zdrave namirnice kojima bi onima koji se opravljaju od zavisnosti dale snagu. Prvi izmišljeni napitak, Wolverine, sadržao je banane i urme, biljku maca, pčelinji polen i propolis. “To je trebalo da podmladi i da snagu pacijentima i da ih natera da poboljšaju zdravlje. Mrtvilo na početku oporavka je prilično brutalno, naročito ako je iza vas dugi niz godina korišćenja teških droga”, rekao je Rafati.

Danas je multimilioner (foto: Instagram/sunlifeorganics)
Danas je multimilioner (foto: Instagram/sunlifeorganics)

Nedugo zatim, vest o njegovim zdravim smutijima počela je da se širi i gomilale su se porudžbine. “Toliko nepoznatih osoba je stiglo u Riviera Recovery samo da uživaju u mojim napicima. Bilo je malo glupo jer oni nisu bili deo programa koji smo tamo podržavali”, kaže Khalil. Uskoro je zahvaljujući pozajmici od profesionalnog kockara otvorio prvu prodavnicu SunLife Organics, od pet koliko ih danas ima, u kojima pravi preko 32 vrste soka, proteinskih šejkova, smutija i zdravih obroka.

Ova neverovatna životna priča bivšeg narkomna koji je doživeo potpuni preobražaj i započeo uspešnu karijeru podseća umnogome na onu Toma Hardyja, koji je takođe prošao sličan put, od heroinskog zavisnika iz privatnih škola u Engleskoj do megazvezde.

Izvor: Viralthread.com