Ove vrste voća su najbolji saveznici u procesu mršavljenja

pixabay.com

Ako se borite sa viškom kilograma, dodavanje određenih vrsta voća vašoj ishrani moglo bi vam pomoći u ovom procesu.

Voće ima malo kalorija, a zbog veće količine vlakana daje bolji osećaj sitosti. Međutim, važno je istaći da prirodni šećeri koji se nalaze u voću mogu da zadovolje želju za slatkišima bez nezdravih masti i kalorija.

Jabuke

Jabuke imaju malo kalorija i mnogo vlakana, što ih čini odličnom užinom za mršavljenje. Visok sadržaj vlakana pomaže vam da duže ostanete siti, smanjujući verovatnoću prejedanja. Bogate su antioksidansima i vitaminom C koji jačaju imunitet i održavaju zdravlje.

Narandže

Pomorandže su poznate po tome što sadrže velike količine vitamina C, ali su korisne i za mršavljenje jer usporavaju varenje i podstiču osećaj sitosti. To je zato što sadrže rastvorljiva vlakna.

Banane

Banane su pogodno i hranljivo voće koje može pomoći u gubitku težine. Bogate su kalijumom, koji pomaže u regulisanju krvnog pritiska i smanjenju nadimanja. Osim toga, oni su dobar izvor otpornog skroba, vrste vlakana koja promoviše sitost i smanjuje unos kalorija. Banane daju brzu energiju, što ih čini idealnom užinom pre treninga.

Lubenica

Lubenica je jedno od onih voća koje jedete kada tražite osvežavajući obrok. Sadrži veliki udeo vode, što vam pomaže da ostanete hidrirani. Lubenica je takođe bogata vitaminima A i C i raznim antioksidansima koji promovišu opšte zdravlje.

Nar

Nar sadrži dosta antioksidanata i vlakana, zbog čega je dobar za varenje i rad creva. Na ovaj način pomaže u mršavljenju, a posebno je dobro što ga lako možete uključiti u razna jela.

Papaja

Papaja je tropsko voće koje je korisno za gubitak težine. Sadrži brojne vitamine, minerale i enzime. Papain koji se nalazi u papaji pomaže u razgradnji proteina i pomaže u varenju, sprečavajući nadimanje i podstičući da vam stomak bude ravan. Štaviše, papaja ima malo kalorija i mnogo vode, što je čini odličnim izborom za užinu za mršavljenje.

Limun

Limun je već dobro poznat kao voće koje je poželjno uključiti u proces mršavljenja. Takođe je poznato da sadrži značajnu količinu vitamina C i antioksidanata, koji pomažu varenje i stimulišu metabolizam. Limunska kiselina koja se nalazi u limunu pomaže u stimulisanju želudačnih sokova, pomaže u varenju i sprečava nadimanje.

Read More