Postoje 4 tipa muškaraca – evo kako da odaberete pravog

Savršen muškarac ne postoji, kao što ne postoji ni savršena žena, ali pravilan izbor partnera može imati velikog uticaja na vaš život.

Antropolog Helen Fisher je u svojoj knjizi Zašto volimo, priroda, hemija ili romantika otkrila najbolji način kako da izaberete pravog partnera u skladu sa vašim karakterom i željama.

Istraživanjem genetske literature zaključila je da postoji nekoliko hemikalija koje direktno utiču na osobine ličnosti. Po njoj su muškarci evoluirali u četiri tipa ličnosti, u zavisnosti koji hemikalije sadrže dopamin, serotonin, testosteron, estrogen ili oksitocin.

Podelila ih je na četiri tipa Istraživača, Graditelja, Direktora i Pregovarača.

Istraživač – Avanturista organizmom dominira dopamin. Ima tendenciju za preuzimanje rizika, voli da istražuje. Radoznao je, kreativan, spontan, energičan, optimista.

Graditelj – Porodičan čovek sa izraženim serotoninom, spada u grupu mirnih, socijalnih, popularnih, opreznih ljudi. Odlični su menadžeri, porodični ljudi, tradicionalni, konvencionalni, često religiozni.

Direktor – Intelektualac, treći tip sa izraženim testosteronom. Oni su direktni, odlučni, muzikalni, ambiciozni. Veoma se dobro snalaze na svim poljima.

Pregovarač – Strastven, sa izraženim prisustvom estrogena, tip koji je fleksibilan, maštovit, intuitivan. Sklon verbalnim raspravama.

Sa Istraživačem nećete imati problema oko toga ko će obrisati pod, fleksibilan je, dok ćete sa Graditeljem stvoriti brak za ceo život, ali ćete se posvađati oko načina brisanja poda, jer “on ipak ima svoj način”.

Direktor preburno reaguje, a lako prelazi preko svega. Ako nisu zadovoljni nečim, mogu biti i nepristojni, dok pregovarač ima istančan ukus do te mere da traži “dlaku u jajetu”.