Pravilan položaj i način vršenja male nužde

pixabay.com

Doktorka Teresa Irvin je na Tik Toku podelila nekoliko trikova koji mogu da nam sačuvaju zdravlje, a odnose se na odlazak u toalet.

Doktorka Teresa primetila je tokom godina kod svojih pacijenata da su razni ginekološki problemi zapravo rezultat neznanja ljudi kako da vode računa o svom telu.

Kako prenosi Mirror, doktorka iz Amerike rekla je da žene vrše malu nuždu na pogrešan način, pa je stoga preuzela na sebe da obrazuje ljude.

Dr Irvin je stručnjak za karlične disfunkcije kod žena, ali je radila i kao hirurg. Svoje znanje podelila je sa 84 hiljada pratilaca.

Pre svega izbegavajte hranu koja može da iritira vašu bešiku. Kafa, zaslađena pića, gazirana pića i alkohol krivci su za iritaciju bešike. Ne kažem da morate u potpunosti da se rešite ovih namirnica, ja i dalje pijem svoju jutarnju kafu, ali ključ je u umerenosti i dovoljnom unosu tečnosti u organizam – kaže ona.

– Drugo pravilo je: ne odlažite odlazak u toalet. Zdrava količina odlaska u toalet za žene je između čestiri i sedam puta dnevno!

– Ako predugo čekate da odete u toalet, na taj način trenirate svoj mozak da ignoriše signale bešike koji vam pomažu da znate kada treba da idete u toalet – objasnila je ona.

– Treće pravilo je sedenje u pravom položaju – rekla je doktorka.

Dr Irvin kaže da treba da odvojite pun minut za pražnjenje bešike, i to u pravom položaju.

– Mnoge žene ne odvoje dovoljno vremena za potpuno pražnjenje bešike, u žurbi obično ne dolazi do potpunog pražnjenja. Takođe, položaj pri vršenju nužde je jako važan. Mnoge žene sede uspravno na toalet-šolji, što izaziva da deo urina ostane u bešici. Najbolja poza je onu koju nazivamo kaubojska, jednostavno se nagnete napred kako biste stavili laktove na kolena – naglašava doktorka.

Četvrti savet doktorke je da žene obavezno rade Kegelove vežbe jer na taj način održavaju zdravlje mišića dna karlice, koji, kada popuste, dolazi do raznih disfunkcija.