Prirodna kozmetika – najbolje rešenje za bubuljice

(foto: weheartit)

Poslednjih godina posebna pažnja se posvećuje prirodnoj kozmetici za negu kože.

Sve veći broj priradnica lepšeg pola okreće se prirodi i sastojcima iz prirode koji se nalazi u kozmetičkim proizvodima.

Zbog čega sve veći broj mladih, tinejdžera i dama koje imaju problem sa bubuljicama i aknama, koriste prirodne proizvode kao rešenje za svoj problem? Zašto je to tako, i zašto su prirodni kozmetički proizvodi bolji i delotvorniji za bubuljice, i na šta treba obratiti pažnju pri kupovini?

Lečite bubuljice prirodnom kozmetikom

Ako uzmemo u obzir da tokom dana jedna dama koristi bar deset proizvoda za lepotu i ulepšavanje, i ako ti proizvodi nisu prirodni, zamislite koliko je to toksina i koliko trajnim korišćenjem tih proizvoda čine štetu vašem telu i organizmu.

Baš iz tog razloga prirodno kozmtički proizvodi za akne su poslednjih godina postali dostupniji, a njihova delotvornost u borbi protiv bubuljica pokazuje rezultate.

Iz tog razloga, prirodni proizvodi za akne su najbolji i najdelotvorniji, jer oštre hemikalije i iritanti iz drugih proizvoda, koji ne spadaju u prirodnu kozmetiku, mogu naneti više štete nego koristi licu koje je sklono pojavi bubuljica. Najviše i najčešće se koriste kod masne kože lica, ali i ostalih tipova kože sa bubuljicama. Važno je lečiti vašu kožu čistim sastojcima, zajedno sa organskom prehranom i piti puno vode.

Dopustite svom licu da ima najlepši ten ikada. Bez obzira na to jeste li tinejdžer ili ste odrasla osoba, ali još uvek imate bubuljice, prirodni proizvodi nude savršen tretman samo za vas. Potražite sredstvo za čišćenje koje će uravnotežiti suvoću i masnu t-zonu. Redovno čistite lice i odaberite lagani hidratant koji će uravnotežiti prirodna ulja kože.

Bilo koji prirodni proizvod da odaberete,bilo da se radi o losinu, maski ili da je u pitanju krema protiv bubuljica i akni, potrebno je koristiti ga na pravi i adekvatan način. To zahteva svakodnevnu negu lica, kao i korišćenje proizvoda prema datom uputstvu.

Zašto je prirodna kozmetika za bubuljice tako dobra?

Do sada ste koristili mnoge preparate, odlazili na tretmane lica ili koristili proizvode isključivo namenjene za negu problematične kože? Probali ste sve, potrošili mnogo para, a rezultata nema, bubuljice su i dalje tu? A da li ste koristili prirodnu kozmetiku?

Ukoliko niste, možda je pravo vreme da se okrenete prirodi, a ima dobrih argumenata za to!

Prirodna kozmetika služi za ulepšavanje i brigu za ljudsko telo pomoću sastojaka iz prirode. Prirodna kozmetika trebalo bi da podstiče i podržava vaše prirodne funkcije kože, a ne da zameni fiziološke procese.

Prirodni proizvodi za bubuljice nude nežnu, zdravu negu i stoga su važna pomoć za zdravlje kože u bilo kojoj starosnoj dobi. Izrađuju se od biljnih ekstrakta, masti i voskova. U sebi ne bi trebalo da sadrže silikone, petrolatume, sintetičke konzervanse, boje ili mirise.

Kod kupovina prirodne kozmetike, sigurno da bi prvi korak, trebalo da bude da obratite pažnju na sastojke, i da li su ti proizvodi zaista prirodni, kao što je naglašeno.

Vodite računa o sledećem pri kupovini prirodnih proizvoda za bubuljice:

 • Često se dešava, i da pored toga što se prodaju kao potpuno, čisti, prirodni, organski proizvodi za bubuljice, neki u sebi i dalje sadrže titanijum dioskid ili oksibenzon.
 • Proizvodi koji sadrže askorbinsku kiselinu u vodi nisu stabilni. Askorbinska kiselina je vrlo kisela, a kad se pomeša sa tečnostima, može izazvati iritaciju, uzrokovati oštećenja na licu ili čak ozbiljno oštetiti vašu kožu.

Iz tog razloga, ne bi trebalo da verujete u naslov, već da se uverite u sastav proizvoda.

Danas je prirodna, organska, kozmetika protiv bubuljica dostigla jako veliki vrhunac popularnosti. Sigurno da u vašem okruženju poznajete nekog ko koristi barem jedan proizvod na prirodnoj osnovi.

Za to zaista ima razloga, jer kupovinom idelane maske ili kreme protiv bubuljica i akni, na prirodnoj bazi rešavate vaš problem lica trajno.

Proizvođači prirodne kozmetike za bubuljice se trude da rade najbolje kako bi napravili čiste proizvode, na taj način brinu o potrebama potrošača, i u tom odnosu zadovoljstvo je obostrano.

Dakle, sve maske, losioni i kreme sadrže prirodne sastojke koji vašem licu daju osećaj čistoće, hidriraju je, nisu toksični i rešavaju vaš problem sa aknama .

Kao deo svakodevne rutine za negu kože sklone bubuljicama, trebalo bi da u vašoj kozmetici postoji bar jedan prirodni proizvod.

Ono što je dodatni savet kod korišćenja prirodne kozmetike trebalo bi da budete istrajni. Samo ukoliko budete bili dosledni i pažljivo koristili prirodnu kozmetiku, bez mešanja sa nekim drugim proizvodima, mogu biti vidljivi rezultati. Nema instant rešenja, a vaša upornost će se isplatiti.

Prirodna kozmetika za akne

Postoji veliki broj prirodnih proizvoda koji se koristi za negu problematične kože. Tu spadaju losioni, tonici za lice, maske, serumi i kreme. Pri odabiru vašeg proizvoda, kao što smo već naglasili, vodite računa o sastojcima, kako biste se uverili da se zaista radi o pravim organskim proizvodima. Samo i jedino na taj način, dobićete željeni rezultat.

Takođe, još jedan važan savet, nemojte kupovati neki proizvod, jer je dobar i pomaže vašoj prijateljici. Ne mora da znači da je dobar i za vas. Bitno je koji tip kože imate, da li je masna koža, potpuno suva ili kombinovana.

1. Tonik za bubuljice

Tonik je sredstvo za lice koje služi za čišćenje lica. Tonik bi trebalo da se koristi svakodnevno, ujutru i uveče, detaljnim čišćenjem lica, kako bi skinuli sve nešistoće i prljavština sa lica. Prirodni tonici za lice pomažu koži da održi vlažnost, ne remeteći proizvodnju sebuma.

2. Maska za bubuljice

Makse za lice se koriste jako dugo i idealno su rešenje u borbi protiv bubuljica i akni. Priodne maske za lice, ne bi trebalo da koristite više od dva puta nedeljno. One su jednostavne za korišćenje. Svaka maska se koristi na isti način, premazivanjem po licu. Obično je potrebno da odstoji oko 15 minuta na licu, kako bi koža upila sve prirodne sastojke. Nakon tog vremena isperite masku sa lica mlakom vodom.

Prirodne maske koje imaju najbolje rezultate su na bazi linolne kiseline. Smanjuju preteranu proizvodnju sebuma, sprečavaju prodor toksina i bakterija. Smanjuju crvenilo i otečenost i regenerišu oštećenu kožu. Vaše lice će vam biti zahvalno nakon ovog tretmana.

3. Krema za bubuljice

Prirodne kreme za bubuljice mogu se koristiti kao dnevne, i kao noćne kreme. Preporučuju se kreme sa biljkama koje sadrže vitamin A i C, jer deluju kao antioksidanti i eliminušu upalne procese na koži lica. Takođe, pomažu i kod zaceljivanja rana na koži. Kreme se koriste svakodnevno. Nanosite ih na lice, nakon čišćenja tonikom.

4. Gel protiv bubuljica

Gel za lice se koriste ujutru i uveče, nanošenjem na čisto lice tuferom ili vatom. Sastojci prirodnih gelova za bubuljice sprečavaju nastanak ožiljaka i smanjuju upale. Dobar su saveznik u borbi protiv mitisera i upornih bubuljica, pre svega kod masne kože lica.

Šta su akne i zašto se javljaju?

Akne su hronična, upalna bolest kože koja se manifestuje pojavom belih bubuljica sa gnojem, mitisera i akni.

Proširenja u koži, gde se nalazi koren dlake, sadrži i žlezde koje luče sebum. Kada je količina sebuma dovoljna, koža lica je glatka i sjajna. Kada ima manje sebuma onda je suva i ispucala. Kada se javlja pojačana proizvodnja sebuma, tu nastaje problem, jer dolazi do zapušenja pora i stvaranja akni i bubuljica.

Svaka žena se u nekom periodu svog života se susrela sa ovom iritantnom pojavom na svojoj koži. Najčešće se mogu pojaviti na licu, leđima, grudima, ramenima i vratu. Nisu opasne, ali mogu dugo da traju, što dalje dovodi do gubitka samopouzdanja, ali može ostaviti i ožiljke na koži.

Zbog toga je jako važno voditi pravilnu negu kože lica, kako se ne bi desilo da nakon rešenog problema sa bubuljica, nastane nov, a to su vidljivi ožiljci. Istraživanja sugerišu da težina i učestalost akni zavisi od vrste bakterija. Neke bakterije ne izazivaju pojavu bubuljica na licu.

Koji su to uzroci koji utiču na pojavu akni i mitisera na vašem licu:

 • Stres može biti ključni pokretač akni u nekim slučajevima.
 • Hormoni glavni uzrok povećanje visine androgena.

Ostali uzroci uključuju:

 • korišćenje određenih lekova koji sadrže androgen i litijum
 • masna i neadekvatna kozmetika i/ili kozmetika kojoj je prošao rok trajanja
 • emocionlni stres menstruacija
 • nasledni faktor – ukoliko su vaši roditelji imali problem sa bubuljicama, veće su šanse da ćete ih i vi imati.
 • policistični jajnici – u ovom slučaju se preporučuje poseta ginekologu, kako bi se odredila adekvatna terapija lečenja.

Saveti koji mogu pomoći kod bubuljica

Postoje svakodnevne navike koje se teško menjaju, a koje ukoliko se potrudite da ih promenite, možete rešiti problem bubuljica i uticati na njihovu pojavu.

Trudite se da :

 • Ne dodirujete lice prljavim rukama i nemojte sami cediti bubuljice. Na ovaj način možete dovesti vaše lice u još veći problem, koje dovode do većih upala i stvaranja neželjenih ožiljaka, koji trajno ostaju na vašem licu.
 • Nemojte prečesto prati lice, to dodatno isušuje vašu kožu i podstiče žlezde da luče više ulja.
 • Redovno menjajte peškire za lice i posteljinu, pogotovo jastučnice.
 • Izbacite iz ishrane masna jela, mesne prerađevine, gazirane napitke.
 • Jedite što više voća i povrća.
 • Pijte što više tečnosti, posebno vode
 • Vodite računa o vašoj šminci, kao i roku trajanja.

Sada kada znate na koji način prirodna kozmetika može da vam pomogne kod rešavanja problema lica, vreme je da joj se poverite, a priroda će vam dokazati da je na vašoj strani.