Prsten oko vrata je znak da imate ovo oboljenje i da odmah treba da odete kod doktora

Printscreen
Ilustracija

Četrnaestogodišnja devojčica je na vratu imala ovaj čudan prsten zbog čega je njena majka mislila da je posledica slabe higijene.

Ispostavilo se da majka nije bila u pravu jer čudni prsten oko vrata nije bio posledica slabe higijene već nešto mnogo gore.

On je bio posledica dijabetesa TIP2.

Doktor je rekao da taj prsten oko vrata stvarno pokazuje da postoji veliki problem sa nivoom insulina u krvi. Ova užasna bolest stvarno uteče na nivo insulina i način na koji vaše telo stvara glukozu. Povišeni nivo inzulina pokrenut će insulin receptore u koži, koji uzrokuju slabom pigmentacijom na pojedinim delovima tela.

Stručnjaci nas isto tako upozoravaju da ova vrsta dijabetesa postaje sve normalnija među mladima nego što je to bilo u prošlosti.

Ovo se može desiti svakome bez obzira na činjenicu da niste dijabetičar ili nemate nikoga u svojoj porodici ko jeste.

Stresan život, loša ishrana i nezdrava sredina čine da se sve više bolesti koje su se nekada pojavljivale samo u tragovima danas smatraju normalnim oboljenjima.

Lako je pretpostaviti da će se u budućnosti, pod uslovom da se ništa radikalno ne promeni, ovakve i slične bolesti sve više pojavljivati.