Monday, May 27, 2019
Recepti

Recepti

Korisni recepti

U kuhinji imate lijek za strije! Uz pomoć dva sastojka riješite...

Napravite smjesu od jedne kašike maslinovog ulja dodajte jednu kaškicu kafe, sjedinjite i nježnim pokretima umasirajte...

DNEVNI HOROSKOP: Danas je odličan dan da kažete šta mislite! Bilo...

lifestyle DNEVNI HOROSKOP: Danas je odličan dan da kažete šta mislite! Bilo da je poruka u pitanju, telefonski poziv, cveće ili zagrljaj, pokažite šta osećate... Pogledajte šta su vam zvezde pripremile za danas. Izvor: Horoskopius, Foto: Pixabay.com OVAN Danas podelite sa svima svoju pozitivnu energiju i dobru volju. Davno je bilo kada ste pokazali dragim ljudima koliko vam je stalo do njih i zahvalili im što postoje. Bilo da je poruka u pitanju, telefonski poziv, cveće ili zagrljaj, pokažite šta osećate. Razmislite da iznenadite dragu osobu sa neki ručkom ili jednostavno napravite nešto posebno za svog prijatelja. Odvojite vreme za emotivna druženja, danas. Autor: Pixabay.com BIK Ukoliko se danas suočite sa nekim problemom, dajte sve od sebe da potražite što jednostavnije rešenje. Nije svaki problem toliko komplikovan. Vrlo često je najočigledniji odgovor onaj pravi. Nemojte kalkulisati sa emocijama, jer vam one mogu pomoći da realnos sagledate sa čim se suočavate. ..

Vitamin B kompleks

Vitamin B Kompleks je funkcionalna celina koju čini 8 vitamina rastvorljivih u vodi: B1, B2, B3, B6, folna kiselina, B12, pantotenska kiselina i biotin. Vitamini B grupe neophodni su za odvijanje brojnih procesa u organizmu. Organizam ne može da sintetiše vitamine B grupe već je neophodno svakodnevno ih unositi. Nedostatak jednog ili više vitamina B grupe negativno se odražava na metabolizam i zdravlje u celini. Vitamin B kompleks je funkcionalna celina koju čini 8 vitamina rastvorljivih u vodi: B1, B2, B3, B6, folna kiselina, B12, pantotenska kiselina i biotin. Vitamini B grupe utiču na poboljšanje metabolizma, imunog sistema, nervnog sistema, odžavaju tonus mišića organa za varenje, doprinose kvalietetu kože, kose i noktiju. Svaki od ovih vitamina ima određene specifične funkcije u organizmu a zajedničko im je da učestvuju u stvaranju energije iz ugljenih hidrata, masti i belančevina. Zajedno, vitamini B grupe utiču na poboljšanje metabolizma, imunog sistema, nervnog sistema, odž..