Sunčane naočale nezaobilazan su dodatak – koji okvir pristaje vašem licu?

Jesen je možda i službeno započela, ali sunčani dani još su tu i sudeći po vremenskoj prognozi – ostat će tako još netko vrijeme. Sunčane naočale najbolji su dodatak sunčanom i lijepom vremenu.

Prve naočale izmislili su u 12. stoljeću, naravno – izumitelji su Kinezi! Međutim, u modernom obliku kojeg mi poznajemo, pojavile su se ulaskom u 20. stoljeće.

Naravno, postale su iznimno popularne kada su ih počele nositi filmske zvijezde. Masovna produkcija u Americi započela je 1929.

Optical Express

Nosite dioptrijske naočale i očajavate jer ne možete nositi sunčane naočale? Jeste li sigurni? Sunčane naočale s dioptrijom oslobodit će vas muka po dioptriji i sunčanim naočalama.

Malo je reći kako su danas iznimno popularne, a posebno su popularni i neki modeli i brendovi sunčanih naočala. U moru naočala pojavili su se i lažne naočale i kopije najpoznatijih modela.

Jedan od tih modela svakako je Ray Ban. Na početku napravljene za pilote, postale su izrazito popularne. Gotovo da nema nikoga tko nema bar jedan model Ray Ban naočala – originalnih ili kopija.

Međutim, kopija može naštetiti vašim očima ukoliko ne pruža adekvatnu zaštitu. Naime, istraživanja pokazuju kako duža izloženost štetnim UV zrakama bez zaštite može naštetiti očima. Preporučuju se naočale koje blokiraju najmanje 99% UVA i UVB zračenja.

Saznajte kako prepoznati lažne Ray Ban sunčane naočale.

Naravno, to nisu jedine kopije te lažnih naočala na tržištu postoji jako puno.

Okvir za sunčane naočale

Danas je izbor sunčanih naočala, pa malo je reći, velik. Često ne znamo koje bismo odabrali, brendova je jako puno, a i ne znamo koji nam okvir najbolje odgovara.

U ime lijepog vremena i sunčanih dana donosimo vam kratki kviz koji odgovara na pitanje: Koji okvir naočala ide uz moj oblik lica?

Optical Express dr. Šarić
  • Laserska korekcija vida
  • Operacija sive mrene
  • Zamjena očne leće

Read More