Tijelo se kroz bol buni: ŠTA NAM PORUČUJU BOLOVI U KOLJENU, KUKOVIMA, STOPALIMA….?

Tijelo se kroz bol buni: ŠTA NAM PORUČUJU BOLOVI U KOLJENU, KUKOVIMA, STOPALIMA….?

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

Kao mladi možda i previše brinemo o fizičkom izgledu. S godinama smo s druge strane najčešće u mislima zašto nas nešto boli i kako to da riješimo. Pogledamo malo bolje pa primijetimo “borice”, kapilare i pokoju sijedu vlas, i počinje se javljati panika, ali ubrzo se privikavamo jer imamo bezbroj drugih preokupacija.

Psihosomatski pristup tegobama s nogama

Koljena predstavljaju našu fleksibilnost.
Ona izražavaju sposobnost prilagođavanja, ponos, ego i tvrdoglavost. Kad krećemo naprijed, često osjećamo strah od prilagođavanja i istog trenutka postajemo nefleksibilni, a koljena se odmah ukoče. Želimo se kretati, ali nismo spremni mijenjati svoj način kretanja. Za izliječenje koljena je potrebno puno vremena jer su u pitanju ponos i pravičnost. Potrebno je zapitati se gdje ste bili nepopustljivi, odbaciti tvrdoglavost i opustiti se. Važno je razviti više tolerancije.

Stopala su povezana s razumijevanjem sebe i života oko sebe
Prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Smetnje sa stopalima ukazuju na jaku volju za napredovanjem pa se ona zbog toga počinju kočiti. Bitno je da spoznate kako je za napredak uvijek važna ravnoteža mira i aktivnosti. Stariji se ljudi teško kreću jer imaju osjećaj da nemaju kuda otići za razliku od male djece koja su vesela, skakuću i plešu.

Smetnje s kukovima
Upućuju na krutost i nefleksibilnost, a nastaju zbog straha od budućnosti i nesposobnosti odlučivanja u važnijim situacijama.

Utrnulost
Osjećaj utrnulosti ukazuje na dugo življenje u emocionalnoj hladnoći, odnosno osjećaji su utrnuli kao i noge. Otvori se prema životu i osjećaju ljubavi, sreće i sklada, piše miss7zdrava.24sata.hr.

Otekline
Predstavljaju sputavanje emocionalnog života. Stalno su prisutna sjećanja na situacije gdje smo bili povrijeđeni. Otekline često ukazuju na prigušene suze, osjećaj vezanosti i potrebu da druge okrivljujemo za svoja ograničenja. Oslobodite se prošlosti i prestanite razmišljati o tome šta ne želite i prepustite se rijeci života.

Broj pregleda:
60

2021-08-23
Aura Redakcija