U koje doba noći se budite; između jedan i tri sata – jetra upozorava, 3 – 5 h – pluća….

U koje doba noći se budite; između jedan i tri sata – jetra upozorava, 3 – 5 h – pluća….

Posted by: Aura Redakcija

in SIGNALI TIJELA

Ukoliko se noću često budite, to može biti pokazatelj mnogih duševnih i fizičkih tegoba, a da toga niste ni svjesni. Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, tokom 24 sata energija se usmjerava u različite organe kako bi se oni regenerisali i radili kako treba. Ali ako s tom energijom nešto nije u redu, eto problema.

21.00–23.00 h

U ovom periodu uspostavlja se balans endokrinog sistema zaduženog za hormone i metabolizam. Ako imate problema sa spavanjem u tom dijelu noći, moguće je da ste pod stresom zbog događaja iz proteklog dana ili zbog onoga što vas čeka sutradan. Do blokade energije u endokrinom sistemu može doći i ako se ne hranite ispravno ili jedete prekasno.

23.00–1.00 h

Buđenje u ovo doba ukazuje da vas nešto muči, odnosno da sebi nešto zamjerate i da vas grize savjest. To je vrijeme kada se jin energija (ženski aspekt) pretvara u jang (muški aspekt). U ovo vrijeme je aktivna žuč, pa buđenje u to doba može značiti da konzumirate previše nezdravih masnoća.

1.00–3.00 h

Ako se najčešće budite u ovo vrijeme, vjerovatno ste ljuti i frustrirani, odnosno prepuni negativne energije tokom dana, pa se to odražava i na spavanje. Treba vam opuštanje jer je ovo doba vrlo važno za tijelo, koje baš tada najaktivnije izbacuje otrove i obnavlja se. Moguće je i da vam nešto nije u redu s jetrom.

3.00–5.00 h

Tuga i bol mogući su razlozi buđenja u ovo vrijeme, ali i ako vam je hladno dok spavate. Takođe, buđenje u ovo doba može ukazivati na probleme s plućima i nedovoljno kiseonika u organizmu.

5.00–7.00 h

U ovim satima aktivno je debelo crijevo, a toksini koji su tokom noći razgrađeni polako odlaze iz tijela. Buđenje u ovo doba može značiti da ste jeli prekasno ili da jedete lošu i nezdravu hranu prepunu raznih štetnih tvari. (higherperspective.com)

Broj pregleda:
1.491

aktivno buđenje noću često buđenje satima tuga 2021-08-04
Aura Redakcija