Vežbe za lice protiv bora i podbratka

gimnastika lica za zatezanje kože

Vežbe za lice protiv bora su u poslednjih desetak godina postale pravi hit u svetu, one se rade svakodnevno i za njih vam je dovoljno da odvojite svega desetak minuta vašeg vremena. Nisu preporučljive osobama mlađim od 17 god, dok stariji mogu da ih primenjuju uvek, kad god su u prilici.

Gimnastika lica očvrsnuće vaše facijalne mišiće, koji će pri tom popuniti sav prostor pod kožom. Ukoliko je iskombinujete sa masažama, povećaćete proizvodnju dragocenog kolagena i rezultati će biti još bolji i vidljiviji. Želite li mladolik i svež izgled kože? Obavezno ostanite sa nama, saznaćete kako se izvode vežbe za lice bez bora i koliko su efikasne ako ih primenjujete svaki dan.

Kako zategnuti lice prirodnim putem

Lice je najizloženiji deo našeg tela, ono je kao mapa na čijoj se površini lako mogu pročitati godine i mnoge druge informacije o nama. Emocije se takođe prvo primete na licu: radost, bes, tuga i strah. Na njemu se primećuje i nezadovoljstvo zbog neuspeha.

Često se prilikom držanja neke rigorozne dijete, koja nam nameće žrtve i odricanja, očitavaju na koži manje ili više duboki tragovi, već nakon nekoliko meseci. U takvim slučajevima kada su promene na koži već nastupile, podmlađivanje lica vežbanjem zaista je neophodno.

Poznato je da se već nakon četrdesete godine života, mišići na licu i vratu izdužuju i opuštaju, te tonus kože značajno opada. Ovog puta predlažemo vam da započnete program tzv. Face Gym – u pitanju su izvanredne vežbe za lice koje su efikasne kao prevencija, ali služe da  se“poprave“ već formirane bore oko očiju.

Želite nov mladalački i zdrav izgled, onda jednostavno radite svakodnevno vežbe za lice i vrat.  One će pomoći da učvrstite vaše facijalne mišiće, samo tako sprečičete pojavu neuglednog podbratka i vidljivih bora na čelu, nosu i oko očiju.

Otklonite bore praveći grimase

Često se dešava, posebno nakon dijete, da lice i vrat izgledaju umorno i beživotno, gimnastika lica je upravo ono što vam treba, očuvaće vaš mišićni tonus i odložiti starenje za više godina.

Kako se radi gimnastika lica u 10 koraka

Facijalna gimnastika lica bazira se na jednostavnim pokretima uvrtanja i savijanja nosa, usana i jagodica, koji tonificiraju duboke slojeve epiderma. U nastavku teksta objasnićemo kako se svaka od ovih vežbi radi ponaosob, pa da krenemo:

Efikasne vežbe za vrat 

Stanite pred ogledalo. Držite glavu u stabilnom položaju i savijajte uglove usana nadole. Uradite pet serija od po osam pokreta.

Zategnite bradu 

Spuštajte i podižite bradu dokle god možete. Ponovite ovaj pokret (x10).

Vežbajte nos i usne 

Izgovarajte dugo O kao da pevate, održavajući glas pet sekundi. Ponovite to pet puta.

Vežba za podizanje obraza 

Polako ali jako zevnite, otvarajući usta što je više moguće. Ponovite vežbe za lice (x5).

Najbolja gimnastika za usne 

Glava je ispravljena, u stabilnom položaju. Stisnite usne i gurajte ih napred, kao da želite nekoga da poljubite. Ponovite sve ovo osam puta.

Izbegnite stvaranje bora ispod nosa 

Stisnutih zuba i usana, pomerajte usne nadole, naviše, u desnu i u levu strani, ova vežba za lice protiv bora treba da se radi tačno jedan minut.

Istrenirajte oči i očne kapke 

Trepnite dvadesetak puta. Uradite dve serije pokreta, brojeći svaki put do 20.

Eliminišite bore oko očiju 

Zatvarajte i otvarajte oči deset puta, brojte svaki put do deset. Uradite ukupno dve serije pokreta.

Face Gym za glatko čelo 

Imitirajte naizmenično mrzovoljan i zadovoljan izraz lica. Ponovite naizmenično pet puta jedan i drugi izraz.

I na kraju opustite se

Zatvorite oči i dišite duboko, opuštajući sve mišiće lica otprilike jedan minut.

kako se rade vežbe za lice

Masaža lica protiv bora i podbratka

Ovako koncipirane vežbe za lice protiv bora, neće vam uzeti puno vremena, ali će svakako postići željene efekte, ukoliko ste uporni. Budite dosledni i radite svakodnevno svih 10 vežbi, sa navedenim brojem ponavljanja. Ukoliko nakon gimnastike, na lice i vrat nanesite sloj ulja od šipka, koje učvršćuje i revitalizuje kožu, puno brže ćete doći do vidljivih pomaka.

  • Kad ih namažete uljem, u korenu vrata postavite ruke u obliku krila leptira i pustite ih da klize nagore, preko brade i ostatka lica, ovo je izvanredna masaža koja će vam sigurno prijati.

Radite Face Gym vežbe pred ogledalom

Naviknite se da svakog jutra radite vežbe za lice protiv bora, i to čim se probudite. Stanite pred ogledalo, tako ćete bolje kontrolisati pokrete, a i navići ćete se da iz dana u dan pratite promene koje će vam se manifestovati na licu. Već nakon nedelju dana od primene Face Gym-a, videćete da će vam koža biti boljeg tonusa i kompaktnosti.

Vežbajte svakodnevno vaše facijalne mišiće, jer samo tako ćete sprečiti pojavu nazolabijalnih bora, ali i podbratka. Pomenuta metoda je potpuno besplatna, neće vam uzeti puno vremena, a za razliku od skupih kozmetičkih tretmana, ona u kratkom roku postiže dobar rezultat.

Obavezno isprobajte vežbe za lice protiv bora i preporučite ih vašim prijateljima!

Povezani tekstovi: