Vodu pijte i kada niste žedni

Pixabay
Ilustracija

Vodu pijte u redovnim razmacima. Dobra ideja je i da pratite koliko vode pijete da biste bili sigurni da ste popili dovoljno. Tokom leta još je važnije piti dovoljno tečnosti uopšte.

Kada su viske temperature i kada se znojimo više, našem telu je potrebno i više tečnosti da bi nadomesti ono što smo izgubili.

Čovek veoma lako dehidrira, naročito leti, a to može da dovede i do opasnih stanja poput iscrpljenosti i toplotnog udara.

Lena Jungst, suosnivač “Air up” otkrila je kako da uvek budemo hidrirani:

Pijte vodu i pre nego što ožednite

– Da biste ostali hidrirani, važno je da tokom dana neprestano pijete vodu, i to u malim gutljajima, ali konstantno – kaže Lena. Pijte je u redovnim razmacima.

Budite svesni koliko vode popijete

Lena kaže da je dobra ideja biti metodičan i pratiti koliko pijete.

– Iako je uzimanje gutljaja vode tu i tamo izvrsno, bolje je biti svestan koliko tačno popijemo, kako bismo bili sigurni da zapravo dobijamo onoliko vode koliko nam je potrebno – kaže ona i dodaje da možete da imate osećaj kao da ste popili litar dok pijete male gutljaje, ali u stvarnosti to može da bude samo jedna čaša.

Držite vodu stalno uz sebe

Trebalo bi da imate naviku da stavljate flašicu vode u torbu svaki put kad napuštate kuću posebno kada su temperature visoke, što je slučaj ovih dana.