Wow: Ova aplikacija otkriva da li mu se dopadaš!

(foto: weheartit.com)

Besomučnom tumačenju njegovih poruka i “malih signala” je došao kraj!

Crushh je aplikacija koja na objektivan način skenira znakove privrženosti u poruci prijatelja, člana porodice ili simpatije.

Sistem čita tekstualne interakcije sa drugom osobom, analizira frekvenciju, brzinu odgovaranja i raspoloženje i uzima u obzir demografske trendove za maksimalnu ocenu od 5. Što je veća ocena, to se više sviđate toj drugoj osobi. Prosečna ocena od 2.5 znači da se jedno drugom jednako sviđate ili ne sviđate.

Liju koji je osmislio Crushh isprva se činilo da će se  aplikacija najviše svideti mladim ljudima koji još uvek nisu naučili da kontrolišu emocije i stekli sposobnost da brzo procenjuju druge, ali se iznenadio kada je saznao da postoji i šire interesovanje.

(foto: Favim)

Ova aplikacija je pomogla i Liju, naime, olakšala mu je izbor između dve žene. Iznenadili su ga rezultati ‒ žena za koju je mislio da joj se više sviđa imala je manju ocenu nego ona za koju je mislio da joj se ne sviđa. Tako je otišao na drugi izlazak sa drugom ženom, a odustao od prve.

Uz sveokupnu ocenu koju daje aplikacija, postoji i dijagram koji pokazuje “angažovanje” i “interesovanje”. Angažovanje označava koliko često vam se ta osoba javlja i koliko brzo odgovara. Interesovanje obraća pažnju na osobine teksta, uključujući i emotikone i osećanja. Aplikacija trenutno reaguje kao alatka koja daje dijagnozu. Daje vam ocenu i neke dijagrame, ali ne nudi savete kako da poboljšate vezu. Li je rekao da sarađuje sa sociolozima i psiholozima kako bismo bolje razumeli podatke, pre nego što uvedu takve opcije.

Crushh ima samo dve mane: dostupan je samo Android, ali ne i iPhone uređajima, i analizira samo SMS poruke, tako da ne funkcioniše na aplikacijama WhatsApp, Viber i Messenger.

Izvor: redinfoportal