Zašto nam lak za nokte traje jedno popodne?

Počele ste da stavljate trajne lakove samo zato što vas više mrzi da svakoga dana iznova mažete lak? A jeste li sigurni da ne pravite neku od ovih grešaka?Z

1. Lakirate nokte “razređenim” lakom

Kad se lak za nokte zgruša u flašici, najbolje je da ga razredite s malo acetona. Ali treba da znate da pritom razređujete i sastav laka i skraćujte njegov rok trajanja prilikom sledećeg nanošenja, piše Zadovoljna.hr.

2. Tresete bočicu laka za nokte

Kada tresete bočicu, stvarate džepiće vazduha. Džepići stvaraju mehuriće. Mehurići u laku za nokte loše prianjaju pa brzo nastaju nepravilnosti na površini nokta. Umesto da tresete flašicu birajte nežno trljanje između dlana.

3. Posežete za novčanikom nakon manikira 

Pripremite novac ili kreditnu karticu unapred ako odlazite na manikir kod profesionalaca. Guranje prstiju u novčanik ili džepove ne donosi ništa dobrog za vaš manikir.

4. Kucate na kompjuteru 

Ako volite dugačke nokte, kucanje po površini kompjutera definitivno će uništiti lak pri rubovima ili barem skratiti njegov rok trajanja.

5. Perete suđe bez rukavica

Držanje ruku ispod toplog mlaza vode uništiće svaki manikir. Ne zaboravite zato da nosite rukavice, ili posao pranja suđa prepustite mašini. Negativno će se na manikir odraziti i dugotrajno tuširanje vrućom vodom ili ležanje u toploj kupki.

6. Nespretno nanosite parfem

Parfemi sadrže alkohol koji može da uništi manikir ako niste pažljivi kako usmeravate mlaz parfema. Precizno ciljajte i skratite sebi nepotrebne muke.

7. Koristite proizvode koji uništavaju lak za nokte

Lak za nokte ne voli ni sredstva za suvo pranje ruku, lak za kosu i sredstva za sunčanje. Ograničite korišćenje ovih preparata neposredno nakon nanošenja laka za nokte i tako produžite lep izgled svog manikira.