Zašto volimo kuvaricu Joli

Jolanta Delibozova. Foto: Promo

Joli – Jolanta Delibozova je udata i, verovali ili ne, mama dvadesetogodišnjeg sina. Ova šarmantna kuvarica po profesiji je violončelistkinja. Diplomirala je na Državnoj muzičkoj akademiji u Bugarskoj inastupalau Sofijskom simfonijskom orkestru, bila solistkinja filharmonijskog orkestra u Burgasu i Rusu, kao i rumunskog filharmonijskog orkestra iz Krajove. Proputovala je svet kao deo projekta Rajske žice Teodosijusa Spasova. Ali, ova poznata violončelistkinja ima još jednu strast – kuvanje. Talenat i recepte, kako kaže, nasledila je od bake.

Joli voli da eksperimentiše i u svojoj kuhinji interpretira sve što je jela, videla i naučila. Pored kvaliteta i ukusa, veoma joj je stalo i do izgleda hrane koju priprema.

– Ljubav i mašta su glavni sastojci svakog recepta – tvrdi Joli koja već pet godina ima svoj kulinarski blog. Pre pokretanja sopstvene emisije na kanalu Utilisima u okviru Fox International Channels, radila je kulinarske priloge u dnevnoj kolažnoj emisiji Divan dan na bugarskoj televizijii pisala za časopis Bravacasa.

U potrazi za inspiracijom Joli često posećuje svoju kuću na planini. Osim dobrih ideja, tamo nalazi i sveže sezonske sastojke. Njena nova emisija “Jolina domaća kuhinja” posvećena je tim trenucima. Sa neizbežnim osmehom Joli sa gledaocima deli svoju strast za pripremanjeobroka koji su pravi praznik za nepca, ali i za oči. Ona eksperimentiše u kuhinji, kombinujući tradicionalne bugarske recepte sa receptima iz celog sveta.

– Beg iz gradske vreve, makar na jedan dan, povratak prirodnim sastojcima i razigranost u kuhinji u potpunom su skladu sa vizijom 24Kitchen kanala „Kuvajte pametno. Živite bolje”.