Гојковић: У наредном периоду о наставку школске године

БЕОГРАД, 30 априла (Тањуг) – Покрајински секретар за здравство Зоран Гојковић изјавио је данас да ће у наредном периоду разматрати о наставку школске године за основце и средњошлокце, као и за наставу на факултетима.

Одговарајући на питања новинара на конференцији у Палати Србија рекао да је да су на Кризном штабу до сада донете одлуке везане за рад предшколских установа и нижих разреда, односно продуженог боравка деце од првог до четвртог разреда.

“Још никаква одлука није донета везана за наставак школске године за основце и средњошколце, а самим тим и за наставу на факултетима”, рекао је Гојковић.

Како је најавио, то ће се у наредном периоду анализирати и у зависности од епидемиолошке ситуације процењивати.

Он је то рекао одговарајући на констатацију новинара да је министар просвете Младен Шарчевић најавио да ће се студенти већ од следеће недеље врацати у студентске домове и питање да ли се разговарало о томе како ће тај повратак изгледати у студентском центру у Нишу, где су сада смештена 164 заражена.

С тим у вези, навео је да ћеједан од услова за боравак студената у студентским домовима свакако бити да се студентски домови испразне од пацијената који се тренутно ту налазе и да се по свим хигијенским мерилима и епидемиолошким противмерама тај простор оспособи за боравак студената.