Помоћ Русије стиже сутра, Макрон поручује: Помоћи ћемо Србији

БЕОГРАД, 2. априла (Тањуг) – Помоћ Руске Федерације у виду опреме, осам лекара и другог особља стићи ће сутра у 11 сати у Србију, најавио је председник Александар Вучић и пренео да у 48 сати очекује одговор Француске, чији председник Емануел Макрон му је рекао да Србија може да рачуна на помоћ његове земље.

Вучић је на конференцији за новинаре рекао да је после подне разговарао са Путном и да ће сутра први Иљушин са опремом, респираторима, медикаментима и другим средствима, као и са осам лекара и другим особљем, људима који дезинфикују објекте, стићи сутра у Београд.

“То је, чини ми се, исти пакет који је био и за Италију и то од нас захтева пуну захвалност Русији, јер показује колико брину о Србији кад ни њима није лако”, рекао је Вучић.

Он је истакао да је имао одличан разговор и са француским председником Емануелом Макроном, који је, каже, искрени пријатељ Србије, а који ће, на Вучићеву моблу, затражити од једне фармацеутске компаније да доставе 50 килограма сировине, како би се у Србији, у Галеници, правио хлорокин.

“У наредних 48 сати он ће одговорити, уверен је да ће на сваки начин помоћи Србији”, рекао је Вучић.

Вучић је рекао и да му је Макрон рекао – “Александре, имате подршку Француске и тако кажите народу Србије. И ти лично и твоја земља и помагаћемо не само ваш европски пут него и у овој кризи”.

Original Article