Вучић: Од суботе у 13 до понедељка у 05 забрана кретања

БЕОГРАД, 2. априла (Тањуг) – Председник Србије Александар Вучић пренео је вечерас, након заједничке седнице два кризна штаба, да су донете нове мере, пре свега забрана кретања од суботе у 13 часова до понедељка у 5 ујутро, те забрана окупљања више од две особе.

Трећа мера није рестриктивна, односно омогућено је власницима да прошетају кућне љубимце од 23 сата до један иза поноћи.

Вучић је, на конференцији за штампу, истакао да су викенди увек правили највеће проблеме, због чега је донета мера полицијског часа између 13.00 у суботи до 05.00 сати ујутру у понедељак.

Указао је да се оставља довољно времена грађанима да купе све што им треба за викенд, а онда да седе у кућама.

То једини, како је додао, неће да важи за пензионере, који ће и даље имати могућност да недељом од 4 до 7 ујутро обављају куповину.

“То време не померамо јер желимо да их дестимулишемо да излазе“, поручио је Вучић додајући да би волео да их види у мањем броју него прошле недеље у продавницама, јер је за њих ризик највећи, а мале су им шансе када дођу до респиратора.

Он је нагласио да ће се део мера пооштрити, као ова, а део олакшати, јер држава сматра да је добар посао урађен, али да смо још далеко од успеха.

Кључна мера, како је објаснио је, да већ од вечерас, пошто ће влада донети ту одлуку и објавити у Службеном гласнику, да не може више од двоје људи да се окупи на једном месту.

Трећа мера је, како је подвукао, олакшавајућа, али важи тек од суботе вече.

Власници кућних љубимаца моћиће од 23 до 01 часова у распону од 200 метара од свог места становања да их прошетају.

“То је у то доба јер желимо да их дестимулишмео да се окупљају. Разумемо потребе и кућних љубимаца и оних који воде о њима рачуна, али желимо и да избегнемо ширење заразе”, подвукао је Вучић.

Original Article