Председник Вучић здравственим радницима: Заувек остајете јунаци наше отаџбине

БЕОГРАД, 22. маја (Тањуг) – Председник Александар Вучић приредио је данас пријем за лекаре и медицинске сестре из целе Србије који су били ангажовани у ковид болницама, захвалио им на свему што су учинили током борбе против Ковида 19 и на сваком спасеном животу, и поручио им да ће заувек остати јунаци наше земље и хероји отаџбине.

“У почетку су сви аплаудирали, данас многи преиспитују различите ствари, али шта год ко покушао да уради – ви ћете заувек остати јунаци наше земље и хероји отаџбине”, рекао је Вучић.

Сви они су се, каже, борили и радили нешто што нико други није могао.

“То су били дани ваших мука, али дани који ће остати запамћени у историји као дани славе и ваших подвига.Ми смо своје родитеље и децу дали вама у руке, и више веровали вама него себи”, рекао је Вучић.

Подсетио се ноћи када је свог сина довео у болницу, јер је био заражен Ковидом 19.

“Када остављате оно што вам је највредније и дајете у руке ономе коме више веурјете него себи. И то што ви не спавате ноћима, али знате да неки други људи, бољи и способнији од вас, бирину и чувају ваше дете и да ће дати све од себе да жив и здрав изађе из болнице”, рекао је председник.

Додао је да зна колико су се сви борили, јер се и сам трудио да позове или посети лекаре, медицинско особље, како би показао колико је свима стало да сачувамо све наше људе.

“Гледао сам труд наших експерата, који су неретко били предмет негативне кампање, али поручујем вам, свима, од Предрага Кона до Горана Стевановић, од Милике Ашанина до Дарије Кисић Тепавчевић, имајте на уму једно – није критичар, кибицер, онај који добацује било када у нечему у праву, увек је у праву онај ко је у у арена, ко се бори, ко је умрљан зноју и крвљу и који се бори и изнова се поџе и ради све што зна и уме за своју земљу и народ”, поручио је предсеник.

Те парафразиране речи председника САД Рузвелта су, каже, потпуна истина, јер смо сви могли да рачунамо на наше медицинаре, на њихову борбу, посвећност и снагу.

“А, то што смо знали да са стране нешто добацимо, добро је да нас ниште слушали”, приметио је Вучић.

Цитирао је и Винстона Черчила – да никада толико много нас није дуговало толико много захвалност тако малом броју људи.

“Та реченица све говори колико вам дугујемо. Никада нисмо толико били упућени на неког. Ви, којих увек фали и нема их довољно, успели сте да будете више него довољни за своју земљу и народ”, рекао је Вучић.

Како је рекао – каже се да спашен живот исто што и спашено човечанство, а ако је то тачно – онда су наши здравствени радници спасили читаве светове.