Директор Клинике за инфективне и тропске болести доц. Стевановић: Здравствени радници урадили велики посао

БЕОГРАД, 22. маја (Тањуг) – Директор Клинике за инфективне и тропске болести КЦС Горан Стевановић захвалио је свима који су се укључили у рад ковид болница, и свима који су током борбе са вирусом корона пружили подршку медицинским радницима.

“Да се прилагодимо новим исловима рада, да имамо капацитета, да допремимо нову опрему, да радимо што најбоље знамо – да лечимо болеснике”, рекао је Стевановић.

Било је, каже, тешко када је требало да се пређе на нови систем рада, да се болнице које су навикле да раде озбиљну хирургију, лече озбиљне туморе, пребаце и да се боре против “обичног” вируса, толико “обичног” да је, како истиче, преокренуо цео свет.

“Свако је имао тренутак када је мислило да је најтеже, али је свакако свима најтеже када смо губили битке за животе сваког појединачног болесника”, рекао је Стевановић.

Он је навео да се очекивало да инфектолошка служба буде она која ће примити први удар и помоћи здравственом систему и захвалио свима који су помогли да се инфектолошка служба припреми за оно што најбоље зна – да лечи болеснике.

“Говорим у име свих инфектолога, да никада инфектолошка служба као до сад није имала овакву подршку”, рекао је Стевановић.

“Сви заједно смо успели да стигнемо овде где смо сад. Урадили смо изузетно велики посао, спречили смо неконтролисано ширење инфекције”,указао је директор Инфективне клинике.