3 načina na koje muškarci gledaju žensko telo

Kad se pogledate u ogledalo, vidite preveliku zadnjicu, kvrgava kolena, smešne nožne prste, celulit i tako dalje (lista nedostataka može biti i podugačka). No, zanimljivo je šta istovremeno muškarac vidi na vašem telu.

Dok vi na sebi zapažate detalje za koje mislite da su nepodnošljivi i kako vam je potreban plastični hirurg, muškarac koji vas voli vidi u vama seks bombu. Muški pol naime ne primećuje detalje i vide vas u celini, baš kao što često niti ne primećuju npr. nijansu boje pločica u kuhinji ili kroj vaše haljine (bitno im je samo da u njoj dobro izgledate).

Pitate li nekog muškarca koji fizički atributi ga najviše privlače na njegovoj devojci, verojatno će se njegove moždane vijuge prilično namučiti u smišljanju odgovora. Pitate li svog partnera šta mu je najviše seksi na vama i videćete o čemu pričamo. Frajeri naime ni sami često ne znaju da definišu šta ih to najviše privlači na ženskom telu, a detalje koje vi primećujete na sebi oni mogu uopšte da ne registruju.

Muškarci vide žensko telo na tri načina (a niti jedan nije ni malo sličan onome kako vi vidite sebe):

1. Vide šta vas čini ženstvenom (vide dobre strane)
Kada vas gledaju, odmah primete vaše atribute koji vas razlikuju od muškarca odnosno koji su baš karakteristike ženskog tela. Grudi, bokovi, stražnjica, čak i način na koji hodate. Jednom muškarcu gotovo je nemoguće na ženskom telu primetiti bilo koje druge delove tela osim onih koji govore: ja sam žena.

Dakle, na toj listi se na nalaze predugački drugi nožni prsti, celulit, strije, ožiljci, kvrgava kolena i slični nedostaci kojih se vi možda grozite.

2. Primećuje šta vas čini jedinstvenom
Vaš preveliki razmak između prednjih zuba njemu može biti šarmantan. Dok vama opada raspoloženje dok razmišljate o vašoj predebeloj stražnjici, njemu se temperatura diže samo dok pogleda vašu pozadinu u gaćicama. Mislite li da su vam usne pretanke? On obožava vaš osmeh i ne razmišlja u ovakvom stilu: „Oh, usne su joj malo pretanke“.

Za delove tela za koje vi mislite da je najbolje da ih niko ne vidi, on misli kao nešto što vas čini jedinstvenom, možda i slatkim detaljima, a nikako ružnim.

3. Opaža ono na šta stalno skrećete pažnju
Ako se konstantno žalite na svoje telo, pokazujete mu otvoreno nezadovoljstvo svojim izgledom i zračite imidžom očajnice, to bi moglo malo poljuljati njegovu želju, odnosno odbiti ga. Dok on razmišlja kako ceo dan nije imao prilike da dira vaše telo, a vi mu, kad konačno bude u toj prilici, kažete „Izgledam kao balon“, time smanjujete njegovu želju i kvarite romantiku.

Deluje i obrnuto, zato – volite svoje telo i zračite pozitivom prema vlastitom telu, skinite se bez srama čak i ako vam se čini da vam trbuh izgleda kao da ste progutali lopticu, guza kao velika lopta ili noge kao dve čačkalice.

Zapamtite, muškarci vole prirodno žensko telo, a ne „savršene“ devojke iz časopisa ili jumbo plakata, besprekornih proporcija i kože. Naravno, želite zbog sebe izgledati i osećati se što zdravije i lepše. No, u međuvremenu, nemojte dozvoliti da vas vaši kompleksi udalje od frajera. Zaslužujete svu pažnju i divljenje koje vam on pokazuje.

Izvor: zadovoljna.hr, M. G.

(No Ratings Yet)

 Loading …