7 neverovatnih načina kako možete da iskoristite kesice čaja

Foto: Profimedia

Uputstvo: Skuvajte sebi šolju omiljeno čaja, popijte ga, opustite se, a zatim iskoristite kesicu na jedan od sledećih sedam načina:

Uklonite crvenilo i natečene oči

Umočite vrećice čaja u hladnu vodu i stavite ih na kapke. Nakon nekoliko minuta čaj će ukloniti crvenilo i natečenost, vaše oči opet će izgledati sveže i odmorno što će vas i pomladiti. Na isti način vrećice možete koristiti i za konjuktivitis.

Marinirajte meso

Meso koje namjravate spremiti za ručak marinirajte u ostacima čaja ili uz pomoć iskorištenih vrećica za čaj kako biste sprečili da ono postane tvrdo i žilavo. Slatki sastojci čaja obogatiće okus mesa i održati ga vlažnim.

Očistite dom

Čaj može  ukloniti masnoću i prljavštinu s ogledala, podova, čak i linoleuma. Nakon što ste si pripremili napitak jednostavno opet umočite vrećicu u toplu vodu i tako napravite sredstvo za čišćenje. Time možete očistiti i radne ploče u kuhinji kao i drvene površine i nameštaj. Samo pazite da ga dobro obrišete kako ne bi ostale mrlje.

Osvežite odeću i obuću

Osušene i iskorišćene vrećice čaja stavite na tanjirić i stavite u ormar čime će celi ormar i vaša odjeća prijatno mirisati. Stavite po jednu vrećicu u svaku cipelu i uklonićete neugodne mirise iz obuće.

Pođubrite biljke

Iskorištene vrećice čaja mogu biti odlično organsko đubrivo za kućno bilje jer čaj sadrži za biljke mnoge hranjive materije. Umešajte vrećice u zemlju, a možete i izvaditi listiće čaja iz vrećice i pomešati ih sa zemljom jer će tako zemlja bolje upiti vodu i preostalu vlagu iz čaja. 

Ublažite bol 

Imate li u ustima bolnu ranicu, namočite iskorišćenu vrećicu čaja u vodu i zagrizite je. Lekovita svojstva čaja ublažiće bol a to će i ubrzati zaceljivanje rane. Ova metoda pomaže i pri zaustavljanju krvarenja nakon izvađenog zuba.

Ublažite opekotine od sunca i uklonite akne

Imate li akne ili opekotine od sunca operite zahvaćena područja hladnom vodom u kojoj je odstajala iskorišćena vrećica čaja. Ponovite par puta i osetićete ugodno hlađenje, olakšanje i smirivanje kože koja će ponovno postati zdrava.

Izvor: Zadovoljna.hr