7 stvari koje ne smete da krijete od lekara

Ako prećutkujete lekaru svoje male zavisnosti i neprijatne informacije o telesnim izlučevinama, rizikujete dugo, otežano ili sasvim pogrešno lečenje.česte bezazlene dijete mogu da upropaste organizam

Koliko god da vam je neprijatno, lekaru morate da kažete da puno pušite, pijete alkohol i da li uzimate tablete protiv bolova.

Lekovi koje uzimate – Iskrenost u vezi s lekovima koje već uzimate, bez obzira na to da li je reč o alternativnoj metodi ili ne, može da vam spase život. Kombinacija novih i starih lekova može da bude vrlo opasna i da izazove nove reakcije.

Istorija bolesti – Pred lekarom morate da progutate sramotu i da mu bez ustručavanja ispričate porodičnu istoriju bolesti, bilo da je reč o debljini, psihičkim bolestima ili karcinomu debelog creva jer to može da se odrazi i na vas.

Depresivne misli – Teskobu i depresiju treba ozbiljno shvatiti. Ako se zaplačete kad gledate reklame i teško se nosite sa svojim mislima, potražite pomoć lekara. Ako se ne leči, depresija može da ostavi teške posledice ne samo na psihu već i na telo.

Polne bolesti – Nikako ne smete da lažete o seksualnom životu, odnosno o polnim bolestima, pobačajima, broju polnih partnera i trudnoći. Infekcije, mogući karcinomi i problemi s plodnošću moraju da se leče.

česte dijete – Oscilacije u telesnoj težini mogu da budu rezultat čestih dijeta. Iako se stidite svog neuspeha, to lekaru morate da kažete kako bi eliminisao ozbiljnija stanja. Može vam i pomoći savetom.

Nešto čudno se događa – Promene mirisa, nadražaja ili boja telesnih izlučevina simptomi su koje lekar mora da zna jer mogu da budu izvor problema. Možda su rezultat promene ishrane ili reakcija na lek, ali lekar mora to da zna.

Recepti – Ako vam je lekar rekao da morate da popijete celu kutiju antibiotika i nakon što vam bude bolje, a vi to ne učinite, morate da mu kažete, posebno ako se bolest ubrzo ponovi.