7 upozorenja na toksine u svakodnevnom životu koje nam telo šalje

Foto: Profimedia

Aditivi u namirnicama, kućna hemija, instekticidi i herbicidi sve su to otrovi koje telo podnosi zbog malih količina kojima smo svakodnevno izloženi. Međutim, dugoročno delovanje može imati drugačije efekte.

Vrlo često sitne boljke kao što su glavobolje, tromost i osetljivost na mirise ne shvatamo ozbiljno, ali upravo zbog njih dnevne obaveze ne uspemo da završimo.

Kako da ih se rešimo i koji je uzrok ovim neprijatnim pojavama odgovor možemo potražiti u višku toksina koji konstantno unosimo.

Niste sigurni? Pogledajte sledećih sedam znakova koji upozoravaju na toksin u organizmu i naučite kako da ga otklonite.

Konstantan umor

Iako ste dobro spavali, trudite se da nekako pregurate dan. Ovo može biti znak da se vaše telo trudi da izbaci sav toksin koji ste uneli. Kako da se izborite sa ovim? Ako je vaš odgovor na ovo pitanje „više kafe” ili „slatkiša” krenuli ste pogrešnim putem. Kofein i šećer samo će vaš problem napraviti još većim jer njima samo opterećujete već “zagušene” metaboličke procese u telu.

Problemi sa kilogramima

Nije lako skinuti višak kilograma, ali ako pored svakodnevnog vežbanja i pažljivo odabranih namirnica kilaža je i dalje prekomerena, možda je vaš problem hormonski. Veza sa toksinima nije uvek očigledna, ali je činjenica da prekomerne količine toksina sa kojima se telo bori mogu da poremete i rad žlezda. Potreban vam je kompletan detoks tela kako bi povratili prirodnu ravnotežu hormona.

Loš zadah

Koristite zvakaće gume, pazite na oralnu higijenu, ali problem sa zadahom je i dalje tu. Loš zadah je uglavnom uzrok problema sa varenjem, ali može biti znak da previše toksina unostite u organizam.

Zatvor

Naša creva svakodnevno primaju dosta toksina i pomažu da se telo s njima izbori. Kada imamo problema sa zatvorom, svi toksini ostaju u delu digestivnog trakta što utiče negativno na celo telo. Bol u glavi ili drugim delovima tela i umor su samo neki od posledica opstipacije. Ukoliko je u vašoj hrani previše hemikalija i pesticida, toksini su neizbežni, a samim tim i dodatni problemi zbog neredovnog pražnjenja creva.

Pročitajte na sledećoj strani savete za detoksikaciju i koje probleme toksini mogu stvoriti u organizmu…